майонезено тесто

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Съществуват какви ли не рецепти за тесто с мая – с прясно мляко, с кисело мляко, с яйца и без. Днес сме решили да ви запознаем с едно от най-успешните теста за всякакъв вид кифлички и хлебчета, пише zajenata.bg. Майонезеното тесто е истинско съкровище заради своята простота и достъпност . Така приготвеното тесто с мая втасва буквално за минути , а изделията от него са ароматни, нежни и пухкави.

МАЙОНЕЗЕНО ТЕСТО С МАЯ
Необходими продукти:
✔️ 1 л прясно мляко;
✔️ 100 гр. жива мая;
✔️ 4 яйца;
✔️ 1 чаша захар;
✔️ 200 гр. майонеза;
✔️ брашно около 2 килограма.И лесно за приготвяне, и много вкусно – хрупкав и мек домашен хляб, без досадно месене на тестоСъс сигурност обожавате миризмата на прясно изпечен домашен хляб! Но, уважаеми дами, повечето от вас…Aug 30 2017skafeto.com

Приготвяне стъпка по стъпка
1. Натрошете маята в отделна купа, добавете чаена лъжичка захар и 2 супени лъжици топло мляко. Поставете на топло място за 15-20 минути, докато се появят мехурчета.

2. Разбийте яйцата със захарта, добавете майонезата, разбъркайте вътре активираната мая и топлото мляко.

3. Смесете всичко добре и постепенно добавете пресятото брашно. Обикновено отиват около 2 килограма.

4. Оставете тестото да се втаса хубаво на топло място, покривайки го с кърпа. Трябва да отбележим, че се надига много бързо.

Това майонезено тесто е подходящо за всякакъв вид хлебчета и кифлички, с най-различни плънки – солени и сладки. Обикновено излизат поне 3 големи тави от това количество. И още един съвет: преди да пъхнете хлебчетата (кифличките) във фурната, ги намажете с мляко или яйце, за да се зачервят приятно. Добър апетит!Без печене, без тесто, без излишно цапане! Тази торта стана хит сред домакините!Тортата винаги е добра идея, особено ако се събираме с приятели и искаме да ги изненадаме приятно. Т…Aug 29 2017skafeto.com