соленки

Всеки от нас е наясно, че по-хубави гозби от тези на баба няма. Най-хубавото чувство е да знаеш, че дадено ястие е приготвено от баба с любов и впечатляващо майсторство. А още по-хубаво е, когато имаме възможност да вземем рецепти от нея и да продължим традициите като се научим да ги приготвяме ако не по същия, то по подобен начин. Днес ви представяме рецепта за соленки, с която много лесно и бързо ще можете да си приготвите тази вкусотия и да впечатлите семейството или гостите си. Стават много вкусни, а усилията, които изискват, изобщо не са много.

И така, продуктите, които са ни необходими за направата на тези соленки, са:  ✔️ 1 чаена чаша настъргано сирене
✔️ 1 чаена чаша настърган кашкавал
✔️ 1 чаена чаша кисело мляко, 250 грама краве масло
✔️ 1 чаена лъжичка сол
✔️ 1 чаена лъжичка сода
✔️ 1 пакет бакпулвер
✔️ 3 чаени чаши брашно
✔️ 1 жълтък

По желание можем да използваме ким, сусам или семе от мак за поръсване на соленките. Важно е когато мерим продуктите да използваме еднакви по големина чаши.Направих тези бухти със сирене по бабина рецепта и всички си облизаха пръстите! И стават много бързо!Бабините рецепти винаги са хит. Това се дължи отчасти на опита на по-възрастните и отчасти на факта,…Aug 6 2017skafeto.com

И първата стъпка е да пресеем брашното, заедно с бакпулвера.

След това смесваме млякото със содата и разбъркваме, докато шупне. Взимаме дълбока купа и в нея изсипваме кашкавала, сиренето, солта и маслото. Към тях прибавяме шупналото мляко. След това постепенно добавяме брашното, като бъркаме, за да не стане на бучки. След това месим, докато получим меко тесто.

Следващата стъпка е да разделим полученото тесто на четири сравнително равни топки. След това взимаме едната топка и разточваме тестото в кръгла форма. Режем го на 12 триъгълничета. Завиваме всяко триъгълниче и го поставяме в тава.

В тавата предварително сме сложили хартия за печене. Важно е да оставим разстояние между кифличките, за да могат да бухнат. След това ги намазваме с жълтъка и по желание ги посипваме със семена.

Печем ги за двайсетина минути на предварително загрята фурна на 200 градуса. След това повтаряме същото и с останалите тестени топки. С това нашите вкусни соленки са готови.Бързо и лесно! Вижте рецептата за най-вкусните бухтички (ВИДЕО)Бухтичките са много вкусно тестено изделие, което всеки от нас обича да си хапва за закуска. Затова …Jan 26 2017skafeto.com

loading...