картофени кюфтета

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Днес ще ви предложим рецепта за една наистина уникална вкусотия. Направо достойна за царска трапеза! Каква ти рецепта, та това си е истинска находка! Картофени кюфтета с кашкавал и копър. Услаждат се на всички – малки, големи и дори и най-капризните и претенциозни не се мусят на масата.

Ето какви продукти са ви необходими:
✔️ половин килограм картофи,
✔️ три яйца (едно е за панировката),
✔️ две супени лъжици брашно (една е за панировката),
✔️ щипка сол, черен пипер на вкус,
✔️ 200 грама кашкавал,
✔️ 150 мл олио,
✔️ няколко стръка копър.

Започнете с картофите. Обелете ги, нарежете ги и ги сварете в подсолена вода. Да си напомним – на колкото по малки парчета ги нарежете, толкова по-бързо ще се сварят!Всички си облизаха пръстите, когато направих тези картофки! Вижте тайната!Картофите са храна, която всеки обича. Има много начини да си ги приготвим, но тъй като сме в сезона…Jun 24 2017skafeto.com

Когато се сварят ги отцедете и смачкайте на пюре. Може да прибавите и малко масло на вкус – една супена лъжица, но не прекалявайте. Още едно напомняне – не използвайте пасатор, защото пюрето става на ластик.

Заложете на ръчния уред, като е добре да оставите да има и бучки от картофите. Изчакайте пюрето да изстине и добавете щипка сол, черен пипер, настъргания кашкавал, ситно нарязания копър и брашното.

Бъркайте, докато се получи хомогенна смес. От нея оформете по-големи плоски кюфтета. Оваляйте последователно в брашно и яйце и пържете до златисто. Да ви е сладко с готовите царски картофени кюфтета!Такава вкусотия скоро не сте правили. Ето перфектното мезе за хубаво домашно вино – чеснови картофи по специална…Картофите са прекрасен продукт, използван нашироко при готвенето на безброй вкусни ястия. Освен това…May 16 2017skafeto.com