Много майки напразно се опитват да наложат на децата си да ядат дори малко домашна извара или сирене, тъй като те са толкова полезни за детското тяло. Но нашият редакторски екип намери начин за изобретателни домакини, пише zajenata.bg. Представяме на вашето внимание ефирните соленки „Роза“ от тесто. Никое дете не е отказало тази красота!
Между другото, намерих тази рецепта в стария бележник на майка ми. Ако подготвяте голяма партида бисквитки, не забравяйте да я съхранявате в хладилника.
Обикновени соленки розички
Необходими съставки:
450 g брашно;
250 г извара;
100 г масло;
1/2 ч.л. захар;
1/4 ч.л сода;
1 г ванилия;
1/2 ч.л сол;
2 яйчни жълтъка.
Отнемат само 20 минути, а събират цялото семейство: И най-злоядото дете няма да откаже тази красота!Баба правеше сиренките по този начин! Стават хем много лесно, хем много бързо, а после цялата къща ухае на вкусноДнес ще ви предложим една изпитана бабина рецепта за сиренки. Страхотна закуска, просто няма човек, …Dec 12 2017skafeto.com

Начин на приготвяне:
Комбинирайте изварата, разтопеното масло, захарта, ванилията, солта и яйчените жълтъци в дълбок контейнер.
Постепенно добавете пресятото брашно със сода и омесете тестото. Бъдете подготвени за това, че брашното може да се нуждае от малко повече: всичко зависи от влажността на изварата.
Направете тестото с дебелина 2-3 милиметра и изрежете кръгчета с чаша. Сгънете и припокрийте 3-4 кръгчета и внимателно завъртете и стегнете. Срежете ролката на 2 части. В резултат на това ще получите 2 рози.
Когато тестото свърши и розите са готови, поставете ги върху лист за печене, покрит с пергаментова хартия.
Печете при температура от 120 градуса за 20-30 минути.Направих тези сиренки и всички си облизаха пръстите! Стават адски лесно и бързо и са много вкусниВсички обичаме сиренки. Няма нищо по-хубаво от тази вкусотийка за закуска, преди да бъдем погълнати …Apr 18 2017skafeto.com

loading...