пържени бухти

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Прилагането на семейни рецепти винаги е вкусно и приятно занимание. И не защото с течение на времето рецептите и пропорциите са изпипани до прецизност, а защото те са жива памет за хубавите ни детски спомени. В края на краищата всички ще имаме спомени, свързани с неуморните ни баби, които винаги се грижеха за нас и затова да не сме гладни никога. Тази рецепта за пържени бухти се отнася по-специално за тези, които обичат домашно приготвените закуски…

Тестото е просто и бързо се приготвя, пише zajenata.bg. Особено важно е да не го разбивате с миксер.

Тестото с кисело мляко е универсално и пасва с абсолютно всякакви пълнежи. В двора лятото има всякакви плодове в насипно състояние, така че за пълнежа оставяме да изберете сами според вкуса ви.
Отидох при съседката на кафе тази сутрин, леле каква закуска спретна на тигана за няма и 15 минути, скри ми шапкатаВлюбих се в тази рецепта, тъй като е от серията „аламинут“ и „нямам време“, която се използва за бър…Jul 27 2018skafeto.com

Необходими продукти:
кисело мялко 400 ml;
захар 1,5-2 супени лъжици;
сол 0,5 ч.л.;
сода 1 ч.л.;
слънчогледово масло 1 супена лъжица;
пшенично брашно 350-400 g;
плодове 400 гр.

Начин на приготвяне:
За тестото просто смесете всички съставки, с изключение на плодовете, в дълбока купа. Ще получите гъста маса (по-плътна от тази за палачинките), но не достатъчно дебела, за да я замесите с ръце.

В едната ръка вземете малко брашно, поставете на дланта си със супена лъжица от тестото. В центъра поставете малко плодове според вашия вкус. Пръстите на другата ръка се накисват с брашно и закрепвате ръбовете, за да затворите бухтичката с плодовете в нея. Незабавно сложете бухтичката върху тигана, нагрят добре предварително със слънчогледово олио.

Запържете на средна топлина под капака за около 3 минути от всяка страна. Сложете бухтичката на хартиена кърпа, за да поемете излишното масло, след което, без да чакате да изстине се насладете на вкуса, като може да я гарнирате с пудра захар, мед или шоколад според вкуса ви.

От горните съставки ще се получат около 12-14 пържени бухти. Те са най-вкусни, когато са горещи, с прясно мляко или айрян.
Това е любимата закуска на цялото семейство, дойде ли уикендът задължително приготвям шуплаПредлагаме ви една отлична рецепта за закуска, която бързо ще се превърне във фаворит на цялото семе…Jul 10 2018skafeto.com