салата за зимата

Днес ще ви предложим рецептата за хрупкава салата за зимата на Елена Стоянова от град Монтана. Както самата тя твърди – рецептата е проверена и е издържала безпощадния и непрестанен тест на времето. С две думи – грешка няма.

„Това е моята запазена марка, гази уникално вкусна салата. Изпълнете тази рецепта и ще имате цяла зима хрупкави, вкусни и ароматни краставички“, казва още Елена.

А ето и какви продукти са ви необходими:
✔️ 2 килограма краставици,
✔️ 200-300 грама стар лук,
✔️ голяма връзка копър,
✔️ 1-2 супени лъжици сол,
✔️ 3 супени лъжици захар,
✔️ 8 супени лъжици оцет,
✔️ 12 супени лъжици зехтин.

Първото нещо, с което ще трябва да се заемете, е обработката на краставиците. Измийте ги хубаво и ги нарежете на кръгчета.Тези майсторлъшки рецепти за страхотни туршии се предават в семейството от поколения – нямат никаква грешкаДоста хора си мислят, че туршията е типично балканско мезе. Това обаче изобщо не е вярно. Зеленчуци …Oct 2 2017skafeto.com

Ако са по-големи можете да нарежете краставиците на полукръгчета. Следват лукът и копърът. Нарежете лука на полумесеци, а копъра на много ситно. Прехвърлете сега всички продукти в емайлиран съд и ги объркайте много добре. Имайте предвид, че по време на мариноването количеството ще спадне като обем.

Добавете сега солта, захарта, оцета и зехтина и отново разбъркайте добре. Оставете тази смес да престои между три часа и половини и четири часа. Така краставичките ще поемат абсолютно всички аромати. След това сложете на котлона до завиране.

Когато кипне течността намалете огъня и оставете за пет минути. Не за повече, защото в такъв случай краставичките ще омекнат. Прехвърлете готовите краставички в буркани и ги затворете добре. Това е!

Добър апетит!Туршия – гръцка салата стана хит в Интернет! Адски вкусна е, а рецептата е супер леснаЕсента е сезонът, в който всеки българин мисли за зимата и съответно за зимнините, които иска да си …Sep 29 2017skafeto.com

loading...