салата лютика

Небезизвестната лютика е една класическа селска салата, която е много вкусна. Идеална е за топлото лято. Чушките са навсякъде по магазините или още по-хубаво, ако имате в двора си, те са наедрели, доматите са в чудесна зрялост и са сладки. В случай, че не отглеждате зеленчуци, съветът ни е да минете през някой класически пазар и да си купете от онези криви селски домати и чушки, които имат истински вкус и аромат!

Ето какви продукти ще са ви необходими за тази салата лютика: 5-6 чушки, 1 голяма глава лук, 2-3 големи домата, 1 краставица, сол, олио или зехтин, свеж магданоз.

Приготвяне: измийте, подсушете и изпечете чушките. Оставете ги в съд с капак да се задушат,за да можете по-лесно да ги обелите.

Охладените чушки обелете и премахнете семенниците и дръжките. Посолете ги леко и ги оставете на страни. Обелете лука, измийте го и го нарежете на тънки полумесци. Сложете лука в удобен за вас съд и го посолете. Леко претрийте с ръце, за да се овкуси.

Салата Оливие – рецепта за истинската руска салатаРуската салата си я знаем всички! Тя си е абсолютно задължителен елемент от менюто за зимните дни. В…Jan 20 2019skafeto.com

Нарежете печените чушки на парченца с големината на 1 хапка и ги прибавете към овкусения лук. Измийте и нарежете доматите на парченца с големината на хапка. Добавете и тях при лука и печените чушки. Разбъркайте леко и още веднъж добавете щедра щипка сол равномерно поръсена по разбърканите зеленчуци.

Краставицата обелете и подредете по ръба на чинията. Поръсете салатата с олио или зехтин. Нарежете на ситно магданоза и щедро поръсете вашата салата лютика.
Тази салата беше любима на моя дядо, който задължително в нея слагаше 1-2 печени люти чушки и си пиеше ракията с нея

Ако лятото беше салата, то щеше да изглежда точно като тазиАко лятото беше салата, то щеше да изглежда като…   „Репортер: Какво Ви мотивира и впечатлява кат…Jul 6 2019skafeto.com


loading...