яйца слънце в облаци

Днес ще ви предложим една рецепта, която покори целия свят, при това за съвсем кратко време. Първо се появи във Фейсбук, след това и в други социални мрежи, а съвсем скоро заваляха положителни отзиви от мнозина, които я приготвиха. Ще ви кажем как да си направите яйца „Слънце в облаци“.

Рецептата има много преимущества – лесна е за изпълнение, а крайният резултат е много вкусен. И най-важното – много е оригинален и е свежо отклонение от традиционните омлети, варени, рохки, пържени и всякакви други разновидности на приготвяне на яйцата. Просто си заслужава да се опита, а ние ви гарантираме, че ще оберете овациите на всички на масата. Ето и какво е необходимо да направите.Дядо ме научи на тази разядка и вече не сядам без нея на масата – апетитен пастет от варени яйца и пресни подправкиДнес ще ви предложим рецепта за една уникално вкусна и лесна за приготвяне разядка – апетитен пастет…Jan 29 2018skafeto.com

Отделете толкова яйца, колкото души ще има на масата. Внимателно отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на твърд сняг, като добавите и малко сол към тях. Сложете хартия за печене в тава. Внимателно от белтъчната смес оформете облака, като е важно да оставите дупка в средата – там по-късно ще поставите слънцето.

Печете облака в предварително загрята на 200 градуса фурна за 4-5 минути – докато белтъците придобият коричка по върховете. Извадете, поставете жълтъците в дупките и печете за още няколко минути – докато вече загарът на белтъците е осезаем, а жълтъкът също има коричка.

По желание – при поставянето на жълтъка може да го поръсите с маково семе или черен сусам. Също така можете след като разбиете с миксер белтъците на сняг да прибавите към сместа настърган кашкавал и късчета бекон. Тука обаче трябва да сте много внимателни. Първо – не прекалявайте с количеството кашкавал и бекон. И второ – разбъркайте с дървена лъжица, но за кратко и с бавни и плавни движения, за да не спадне сместа. Това е!

Добър апетит с готовите яйца „Слънце в облаци“!Изпробвана рецепта – ето как да си направите домашна майонеза без яйца. Фасулски лесно е, а винаги става толкова вкуснаДнес ще ви предложим една рецепта за домашна майонеза, за която обаче не са необходими яйца. Тоест н…Oct 4 2017skafeto.com

loading...