чеснови картофи

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Картофите са прекрасен продукт, използван нашироко при готвенето на безброй вкусни ястия. Освен това те са чудесни за гарнитура – като печени или пържени, или като „пюре“. Тук обаче, ще ви предложим две рецепти как да си приготвите пикантни картофи – като превъзходно мезе за хубаво домашно червено вино. Ето първата – за т. нар. „чеснови картофи“.

Обелвате 5 средни по големина картофи и ги слагате да заврат в тенджера с капак. След като омекнат (пробвате това като промушвате един от тях с вилица), отцеждате ги от водата. Нарязвате по дължина сварените картофи и ги подреждате в предварително намазнена форма – тава с подходящи размери.Диетата с картофи и кисело мляко чупи рекорди. С 3 дни воля сваляме 5 килограма и…Пролетта е времето, в което мнозина се замислят за натрупаните килограми и взимат тежкото решение да…Apr 19 2017skafeto.com

Приготвяте си „чесново масло“ като 3 броя обелени скилидки чесън намачквате заедно със 100 г омекнало краве масло.

Намазвате с така приготвеното чесново масло всяко картофено парче и поставяте тавата във фурна, където печете картофите от 10 до 15 минути при температура до 250 градуса – в зависимост от типа на фурната. Поднасяте картофите достатъчно топли, за да им се насладите напълно. Не забравяйте чашата червено вино! Колкото до втората рецепта, тя се нарича „пикантни картофи във фолио“ и е описана подробно в следващото видео. Вижте и я направете – лесно е, а пикантността на картофите е несъмнена и ще ви накара да „замъркате“ от удоволствие!


loading...