Тиквички по гръцки рецепта

В огромното си болшинство българите си „падат“ по пържените тиквички – особено през пролетно – летните месеци. Те са много вкусни и с, и без чесън, кисело мляко или копър. Но, ако все пак са ви поомръзани или искате да изпитате нещо ново, с гръцки привкус, то ви предлагаме следната рецепта „тиквички по гръцки“.

Нарязвате две средни по размер тиквички на тънки лентички по дължината им. Потапяте ги в предварително подготвена купа, пълна със студена вода и ледени парченца. Купата поставяте в хладилника за около половин час. През това време започвате да загрявате в тиган или подходяща тавичка зехтин или олио, в който ще пържите тиквичките.Това са най-любимите ми кюфтета от тиквички. Тайната им е, че не се пържат, а се пекат на фурнаПригответе си печени кюфтенца от тиквички! Те стават чудесна гарнитура практически за всяко месно яс…Jun 2 2017skafeto.com

Преди това, изваждате тиквичките от ледената вода, посолявате ги – на вкус – и ги оваляте в бяло брашно, след което ги изтръсквате от излишното.

Пържите двустранно, изваждате тиквичките върху кухненска хартия, която „издърпва“ излишната мазнина (в противен случай ще станат твърде мазни!)

Счуквате 2 – 3 скилидки чесън с щипка сол, които примесвате с 2 с.л. сметана в 300 г кисело мляко. Заливате тиквичките с този сос и поръсвате обилно отгоре ситно нарязан копър. И ето ви едно прекрасно ястие както за обяд, така и за вечеря, но го хапнете докато тиквичките са топли и хрупкави! Пък върви и с повечко бира!Съпругът ми не обичаше да яде тиквички, до момента, в който не вкуси от тези! Изяде ги за секунди и поиска още!За тази вкусна порция е необходима само една тиквичка. Освен това, за да я приготвите трябва да имат…Mar 22 2017skafeto.com


loading...