домашно Маскарпоне

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Вадете тефтерите с рецептите, залепете един нов лист най-отпред и записвайте. Днес ще ви предложим една уникална рецепта. Ще ви кажем как да си направите в домашни условия прочутото сирене Маскарпоне. А ето колко преимущества има тази рецепта: първо – домашното винаги е по-евтино, но в този случай разликата ще е в пъти, тъй като Маскарпонето държи особено висока цена по магазините. Второ, също по подразбиране – домашното винаги е по-вкусно, тук спорове не съществуват. И трето – рецептата е изключително лесна, това сирене може да приготви всеки, трябва единствено малка сръчност.

Единственото, от което се нуждаете е заквасена сметана, марля, гевгир и тенджера. Важно е тенджерата да е с малко по-голям диаметър от този на гевгира.

От маслеността и количеството на сметаната ще зависи каква ще бъде и маслеността на сиренето. Препоръчваме ви да изберете сметана с масленост 21%. От килограм и половина сметана пък ще получите около 1,1 кг Маскарпоне.

Ако желаете и няма да използвате сиренето за сладкиши (например тирамису), може да прибавите към сметаната солени подправки (но в разумни количества, нужно е съвсем малко). Подходящи са сол, черен пипер, риган, но може да заложите и на любима ваша подправка. Ето и какво трябва да направите.

Изпитана рецепта за домашна млечна майонеза: Вече от 15 години си я правя на всеки три дни, просто няма по-вкусно нещоКупешката майонеза е вкусна, спор няма. Но спор няма и за още две неща – в купешката майонеза има до…Nov 23 2017skafeto.com

Сгънете марлята (или тензуха), така че да се получи парче с пет пласта. Поставете гевгира в тенджерата и го покрийте с нагънатата марля. Внимателно изсипете заквасената сметана, която трябва да е охладена.

Завържете здраво марлята. Внимавайте – сметаната трябва да е добре уплътнена. В гевгира върху марлята със сметаната поставете тежест – минимум 2 кг и максимум 4 кг. Оставете тенджерата в хладилника за три дни.

През това време суроватката ще се отдели и ще получите своето Маскарпоне. Имайте предвид, че продуктът е естествен и трябва да се консумира сравнително бързо.С тази домашна рецепта зъбите стават искрящо бели и здрави. Ето как да се предпазим от зъбните проблемиУстата ни е една от частите на тялото ни, които използваме постоянно. Било то за говорене или за яде…Jan 13 2018skafeto.com