рецепта турско пиде

Всички сме наясно относно вкусовите качества на турските сладкиши – особено на сиропираните – баклави, толумбички, халви… Но познавате ли турската кухня? Един от нейните „специалитети“, които горещо ви препоръчваме да си приготвите, за да си „оближете след това пръстите“ с тази рецепта е пиде с кашкавал. Продуктите, от които ще го приготвите не са скъпи, а процедурата няма да ви затрудни!

Пропорциите, които по-долу ви даваме са за трима. И така: подгрявате – но не до кипене – около 450 мл (2 ч.ч.) прясно мляко и разтваряте в него 2 ч.л. мая и 1 ч.л. захар; отделно, в 2.5 чаши брашно наливате около 30 г загрято масло, добавяте едно разбито яйце и разбърквате енергично; после примесвате брашняната смес с вече заквасеното и подсладено мляко; смесвате грижливо всичко, обърквате тестото и го оставяте около 1 час да втаса.

Сега го разделяте на три топки и ги разточвате, така че сплескани, да имат профила на лодка – виж видеото. Завивате краищата на така оформените тестени парчета и получавате „истински лодчици“, които ще напълните с желан от вас пълнеж, състоящ се от: домати, колбаси, гъби и – разбира се – 150 г кашкавал. По желание, поръсвате пълнежа на „лодките“ с подправка – може да е риган.

Всички са луди по тази рецепта за майсторски кюфтетаИскате ли да шашнете гостите си? А защо всъщност гостите – очаровайте и собственото си семейство. Ет…Aug 16 2019skafeto.com

Сега, с яйчен жълтък намазвате с четка огънатите краища („бордовете“) на лодчиците, за да не изгори тестото при печенето, което продължава около 20 минути, след като постепенно сте загрели фурната до 180 градуса. Тестото на формичките ще добие тогава златист цвят. Изваждате трите „лодчици от фурната, поръсвате ги с вода и ги закривате с кърпа за около 10 минути. А сега приятен апетит с изпълнената рецепта и готовото пиде – със сигурност ще си „оближете пръстите“!


Това ще се превърне в любимата ви закуска! Страшно вкусен бюрек със сирене, а се приготвя толкова лесноНе съществува човек, който да не обича баница! Е, може и да има такава странна птица, но ние поне не…Jul 17 2017skafeto.com


loading...