сандвичи

Добрият сандвич е нещо повече от обикновен микс от съставните му части.

Безспорен факт е, че правилно подреденият като слоеве сандвич стои като едно цяло по-добре, не прави хляба влажен и постига оптимална текстура.

И не се изисква нещо повече от това да обмислите кои съставки се разполагат в определен ред. Вижте какво трябва да направите.

Балансирайте плънката

Уверете се, че разполагате с гама от текстури (копринено мека, хрупкава, плътна, креместа) и вкусове (мазен, свеж, пикантен, тръпчив).

Балансът е от решаващо значение: не желаете примерно да добавите твърде много подправки и те да падат на гигантски буци.

Режете плънката според размера на сандвича

Някога да сте отхапвали от сандвич – и всичкия пълнеж да се е изплъзвал навън?

За да избегнете това, уверете се, че всичкият пълнеж е или лесен за отхапване – тънко нарязаното месо, сирене и зеленчуци са по-подходящи от дебелите — или нарязан на единични хапки.Какво е задължително да знаете, когато избирате зехтинНикълъс Коулман, главен олеолог в Eataly в New York, разказва за зехтина: Хората ме питат кое е най…Aug 18 2019skafeto.com

Съчетавайте вкусовете

Съчетанието от горчица и сирене има отличен вкус. Същото важи за майонезата и доматите.

Защо тогава бихте ги поставили в противоположните краища на сандвича?

уги комбинации от слоеве в сандвичи, които да обмислите.

Месо и мариновани зеленчуци.

Маруля и винегрет.

Всякакви пресни зеленчуци и сол, пипер и други подправки.

Стратегически планирайте слоевете

Сега, след като сте комбинирали компонентите на сандвича, е време да ги наредите в едно оптимизирано цяло.

По-плътните текстури (месо и сирене) са по-подходящи за долната част на сандвича, докато зеленчуците и хрупкавите елементи са по-уместни отгоре.

Може също да добавите слой маруля за по-добро триене, което ще предотврати така неприятното изплъзване на пълнежа на сандвича.

Подправките са най-ефективни, когато се нанасят директно върху хляба, но можете да експериментирате.

Правилата съществуват, за да бъдат нарушавани: може би желаете лют сос, поръсен върху конкретен зеленчук, или горчица, нанесена директно върху месото.

Обмислете времето на приготвяне

Колко скоро ще консумирате сандвича си, след като бъде направен?
Ако ще стои известно време — примерно го правите сутринта, за да го изядете на обяд — помислете дали да не добавите тънък слой масло върху хляба. Това ще предотврати намокрянето му.

Като алтернатива, пробвайте да използвате свръх-твърд хляб и го оставете умишлено да попие течност, както се прави с муфулета.

Заредете тези сандвичи с много месо и мариновани зеленчуци, увийте ги плътно в пластмасово фолио и изчакайте магията да се случи по обед.Искате месото ви да е крехко и сочно? Или хрупкаво? Нищо по-лесно, просто следвайте златните правила на Пенка ЧолчеваПенка Чолчева е изключително известно име в кулинарните среди. Тя е кулинар и журналист, издала е ре…Oct 11 2017skafeto.com

Запечете леко

Запичането може да добави елемент на хрупкавост и да съживи залежал хляб. То обаче може да превърне иначе отличен сандвич в болезнен, причиняващ болка на устата кошмар.

Лекото запичане е най-добро; погрижете се хлябът да не пресъхне напълно и все още да има известна мекота в средата си.

Заложете на диагонал!

Небрежно направените сандвичи изискват (скучно) срязване през средата (правоъгълната форма е по-здрава, с не толкова тънки ъгли, от които пълнежът да изпадне).

Но в повечето случаи диагоналното срязване е идеално, като ви дава най-дългия възможен напречен разрез — и вид, напомнящ съдържанието на ретро кутия за обяд.


loading...