https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Днес ви представяме нещо интересно, с което да изненадаме семейството си. Рецептата за пълнени домати с руска салата е много лесна и вкусна. Що се отнася до руската салата, в конкретния вариант използваме по-опростена версия на типичната салата, но вие можете да си я направите както ви харесва най-много.

И така, нужните продукти са:
✔️ големи домати – по един на човек,
✔️ 6 картофа,
✔️ 2 опаковки майонеза,
✔️ един буркан кисели краставички,
✔️ прясна краставица за украсата
✔️ сол.

Важно е да се отбележи, че дозите са ориентировъчни – ако правите салата за повече хора, ще ви трябва повече плънка. Не се притеснявайте, ако пък направите повече от салатата – винаги може да я сервирате отстрани. Приготвянето започва като сварим картофите с обелките. Така няма да омекнат прекалено и ще ни е по-лесно да ги нарежем.

След това ги белим и ги режем на кубчета. Можем да си нарежем киселите краставички докато чакаме картофите да се сварят – също на кубчета. След това слагаме нарязаните продукти в купа и добавяме от майонезата толкова, колкото е нужно, за да стане сместа еднородна и всички съставки да се размесят добре. Към салатата може да добавим малко от сока на киселите краставички, за да е по-сочна. Посоляваме на вкус, можем да добавим и черен пипер, ако обичаме.

Прибираме салатата в хладилника за час-два да се изстуди. През това време се заемаме с доматите. Отрязваме горната част на домата така, че да ни служи за капаче. След това с помощта на малка лъжичка издълбаваме сърцевината и махаме сока.

Когато оформим доматената купичка, взимаме салатата и пълним домата. Затваряме с капачето и поставяме в средата на чинията. На снимката можете да видите вариант на украса – с прясна краставица. Ако желаете, можете да украсите и с морков – става също толкова вкусно.