телешко варено

Телешкото варено не е просто супа, телешкото варено е вълшебство. Тази вкусна и силна чорба има почти лековито действие, а пък и е толкова вкусна! Най-важното при приготвянето на телешко варено е изборът на качествен телешки джолан с повечко месо. Другият важен момент е да отделите на телешкото варено нужното време за варене, за да може джоланът да пусне всички свои сокове, а месото да е добре сварено.

Ето и необходимите продукти:
✔️ телешки джолан – 1 брой,
✔️ картофи – 300 грама,
✔️ моркови – 300 грама,
✔️ целина – 150 грама,
✔️ домати – 200 грама,
✔️ лук – 300 грама,
✔️ краве масло – 40 грама,
✔️ сол – 1 ½ чаена лъжичка,
✔️ черен пипер – 10 зърна,
✔️ оцет – 1 супена лъжица,
✔️ магданоз – 1 връзка.Изпитана рецепта за агнешка курбан чорба за душата, тази супа ще ви сгрее и в най-мразовития зимен ден, има си и трикСтранна зима е навън – един ден е топло като пролет, на другия се сещаме, че все пак е декември. Точ…Feb 23 2018skafeto.com

Първата стъпка от рецептата за телешко варено е подготовката на джолана. Измийте го добре и го сложете в голяма тенджера  ъс студена вода. Поставете го на котлона да заври.

След като водата заври и се образува пяна, отстранете пяната, прецедете бульона, след което върнете супата на котлона. Добавете оцета, около 1 ½ чаена лъжица сол, зърната черен пипер и оставете джолана да ври до пълно сваряване.

По време на варенето следете водата да е над джолана и ако се наложи доливайте. Докато джоланът ври, почистете картофите, морковите, лука и целината. По-малките картофи и лук ги оставете цели, а ако имате по-едри, то ги нарежете на големи парчета.

Доматите също трябва да са цели. Морковите и целината също нарежете на едри парчета. След като джоланът е сварен го извадете от супата и го обезкостете. Обезкостеното месо, заедно със зеленчуците върнете обратно в бульона и варете до сваряване на зеленчуците.

Поднесете супата гореща, като към всяка купичка добавяте нарязан пресен магданоз и бучка краве масло.След като направих рибената чорба по бургаски, гостите поискаха да им сипя допълнителноПриготвянето на „истинска“ рибена чорба изисква майсторлък! Точно такъм са имали и имат старите риба…Aug 4 2017skafeto.com


loading...