агнешки чревца

Продължаваме с поредицата от рецепти за празничната трапеза на Великден. Вече ви предложихме рецептите за зелена салата, „подобрена“ зелена салата и агнешка супа с лапад (агнешки борш), супа от коприва и кремсупа от спанак.

Днес идва ред на едно великолепно предястие: агнешки чревца на фурна.

Истински деликатес и ако не вярвате, може да попитате всеки един французин. Но не по френски, а по български агнешките чревца на фурна се ползват като вкусно мезе за някоя друга бира или пък няколко чаши вино.

За да приготвянето им не се изискват умения, нужно е само да са добре измити и подготвени за готвене.

Ето и какви продукти са ви необходими: чревца – 300 грама, джоджен – 1 връзка, червен пипер – 1 чаена лъжица, черен пипер – 1/2 чаена лъжица, олио – 1/2 кафена чаша.Продължаваме с поредицата от рецепти за празничната трапеза на Великден. Днес: Още две великолепни идеи за супи – от коприва и от спанакПродължаваме с поредицата от рецепти за празничната трапеза на Великден. Вече ви предложихме рецепти…Mar 29 2018skafeto.com

Първата стъпка от рецептата за агнешки чревца на фурна е сваряването им. Агнешките черва трябва да са много добре почистени и измити. Сложете ги в тенджера и я напълнете с вода.

Сварете ги докато омекнат, за което ще са ви необходими 30-40 минути. Нарязвате агнешките чревца на ситно, овкусявате ги с червения и черния пипер и ½ чаена лъжица сол и ги слагате в малка тава.

Добавяте нарязания на ситно джоджен, олиото и 1 чаена чаша от водата, в която са врели агнешките черва и слагате тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете докато сосът поизври и агнешките черва се запекат. Това е!

Добър апетит!Продължаваме с поредицата от рецепти за празничната трапеза на Великден. Днес: Агнешка супа с лапад (агнешки борш)През пролетните месеци, когато лападът е свеж и е в изобилие, а агнешкото месо е прясно и вкусно, аг…Mar 28 2018skafeto.com


loading...