мързелива туршия

Туршията е едно от традиционните зимни ястия, които всяко българско семейство прави за зимата. Има много и най-различни рецепти, които можем да следваме, когато искаме да направим туршия. Обикновено ползваме рецепти, дадени ни от нашите родители или баби и дядовци, защото те са изпитани и имаме доверие, че ще станат вкусни. Днес ви представяме една много лесна и изпитана рецепта, по която ще можете да направите много вкусна туршия, която определено ще обере всички овации. Става въпрос за мързелива туршия. Продуктите, които са ни необходими, за да си я приготвим, са няколко.

Трябват ни: зеле, моркови, камби, чорбаджийски чушки, зелени домати, целина (с корена) и скилидки чесън, които трябва да обелим.

Важно е да се отбележи, че количествата и пропорциите са по наш избор. Същото важи и за зеленчуците – можем да изпровизираме, според желанията и вкуса си.

Взимаме един 3-литров буркан и го пълним с оцет до долния ръб. След това в него сипваме 4 супени лъжици сол, 4 аспирина и 4 супени лъжици захар. Нарязваме зеленчуците на парчета, така че да могат да минат през гърлото на буркана.Зелени домати в буркани! Докато все още ги има на пазара – не пропускайте шанса за тази великолепна туршияДнес ще ви предложим рецепта за една великолепна зимна туршия – със зелени домати. Това е последната…Oct 23 2017skafeto.com

Слагаме от всички зеленчуци в буркана и добавяме и 5-6 скилидки чесън.

Следващата стъпка е да залеем наредените продукти в буркана с вода. След това оставяме да престои за една нощ, за да могат продуктите да поемат водата. На следващия ден доливаме с вода и запечатваме буркана.

След това разклащаме буркана, за да се смесят добре всички съставки и прибираме готовата ни мързелива туршия за съхранение на хладно място. Ако бурканите са от 1,8 литра, солта и захарта са по 2 супени лъжици и се слагат само 2 аспирина.Туршия – гръцка салата стана хит в Интернет! Адски вкусна е, а рецептата е супер леснаЕсента е сезонът, в който всеки българин мисли за зимата и съответно за зимнините, които иска да си …Sep 29 2017skafeto.com


loading...