Снимка: cottonbro from Pexels

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Все повече хора стават привърженици на природосъобразния начин на живот. В търсене на вечното здраве те изпробват различни диети, спортни програми и съвети от специалисти в областта. 

Нашите баби не са имали такива познания, но са отглеждали в градините си най-различни зеленчуци, плодове и подправки, които са използвали в своите гозби. Може би това е скритото разковниче за дълголетието, а защо не и за красотата на българката.

Ето и някои от храните, които според Vesti, можем да намерим във всеки двор и или да си купим от пазара.

ДАНЧЕТО ХРИСТОВА Е ТАЛАНТ и в кухнята. Голямата певица открехна ТАЙНАТА НА ПРОЧУТОТО СИ СЛАДКО ОТ СМОКИНИ… (СНИМКА)Звездата на българската естрада Йорданка Христова е талант не само на сцената, но и в кухнята, разкр…Oct 19 2016skafeto.com


Тиква
– един коктейл от витамин С и бета-каротин, които помагат за много заболявания в стомашно-чревния тракт и сърдечно-съдови заболявания. Смята се, че е афордизиак.


Диня – счита се за идеалният антиоксидант. Действа превантивно при ракови заболявания и при проблеми с бъбреците.


Малини – малко познат факт е, че това е идеалният лек за болести на дихателната система. Много певици дължат добрата си кондиция на чая от ароматния червен плод.


Цвекло – прекрасно допълнение в диетата на всички, които имат проблеми с черния дроб и жлъчката. Помага при проблеми с кръвната захар.


Орехи – имат високо съдържание на омега 3 мастни киселини. Полезни са при оплаквания от артрит и възпаления.


Спанак – подобрява състава на кръвта и повишава имунитета.


Лук и чесън – това са натурални антибиотици, които имат антибактериално действие. Въпреки острата си миризма са прекрасно средство за предпазване от вирусни заболявания.Вижте тази страхотна рецепта за пълнен лаврак от шеф Манчев! Чудна е за трапезата на Благовещение!На 25 март се празнува Благовещение. Изискването за празика е да се яде риба. Няма правила за пригот…Mar 24 2017skafeto.com