Джокович

Новак Джокович продължава да е категоричен в позицията си, че няма да се ваксинира срещу коронавирус.

В интервю пред „BBC“, цитирано от Корнер, световният №1 в тениса обяви, че дори е готов да жертва доста трофеи, пари и позиции в ранглистата в името на своите принципи и убеждения. Сърбинът е готов да жертва и шанса да бъде №1 по титли от Шлема в историята на тениса.

Именно отказът му да се ваксинира роди една от най-сериозните спортни саги в историята, когато в началото на тази година сърбинът бе депортиран в Австралия.

Продължилата повече от седмица драма от началото на годината се превърна в международен скандал, не само спортен. Ноле със сигурност все повече раздели мненията по тази деликатна тема, а целият случай не даде шанс на сърбина да защити титлата си от Australian Open.

Макар мерките по света да се облекчават, все още много страни изискват ваксинация за влизане на нейната територия, особено за Ноле, който все пак не е гражданин на Европейския съюз. И въпреки това сърбинът е готов да изпуска турнири.

„Ще платя тази цена. Никога не съм бил против ваксинацията, но съм за свободата на избора какво да слагаш в тялото си.

Не съм се ваксинирал, няма и да го направя. До този момент не разкривах здравния си статус, защото имах право да го направя. Но след всичко случило се, прецених, че трябва да кажа и уточня някои неща.

Разбирам, че глобално се полагат усилия за спиране на този вирус. Вероятно ваксинацията са най-добрият метод до този момент, все пак повече от половината човечество вече е преминало пълен цикъл на ваксинация.

Уважам това, но за мен тези неща не трябва да са задължителни. Като професионален спортист следя абсолютно всичко, което влиза в тялото ми. Храна, вода, лекарства, всичко. Именно заради това съм преценил, да не се ваксинирам.

Все пак ежедневно следя ситуацията, проучвам. Аз съм част от спорт, който се играе всяка седмица на различно място, наясно съм какъв риск поемам.

Готов съм да жертвам всички рекорди заради позицията си да не бъда ваксиниран.
Аз ще платя тази цена. Това са моите принципи, това е моето тяло. Те са по-важни от всяка една титла и всяка една победа.

Не искам да ме наричат антиваксър. Аз не съм против ваксините глобално, не упреквам нито един ваксиниран човек, просто съм взел решение за собствения си организъм“, сподели той.

Виж още:Ново 20: Фирма на Новак Джокович разработва лекарство срещу СOVID-19Сръбският тенисист Новак Джокович придоби 80% дял в биотехнологичната компания QuantBioRes, която ра…Jan 20 2022skafeto.com

Испания: Джокович никога вече няма да влезе в страната ни, ако не се ваксинираИспания не е започнала разследване срещу Новак Джокович и няма да го прави, заяви говорителката на м…Jan 19 2022skafeto.com

Разкритие: Високопоставен австралиец е забъркал цялата каша с ДжоковичСлед крайните мнения „за“ или „против“ Новак Джокович в смелото му начинание да влезе в Австралия бе…Jan 18 2022skafeto.com


loading...