Левски

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Очакваната смяна на собствеността в „Левски“ няма да се случи. Това стана ясно от официална позиция на холдинга United Group, който от няколко месеца бе в преговори с Наско Сираков.

В подписана от председателя на Надзорния съвет Драган Шолак декларация става ясно, че двете страни не са се разбрали и сделка няма да има, предава Корнер.

„Във връзка с големия обществен интерес към потенциалната сделка между United Group и/или Sport Republic, свързана със собствеността на ФК „Левски“, бих искал да ви информирам, че преговорите за придобиване на клуба завършиха неуспешно.

Положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме основно дълговете на ФК „Левски“ и да развием стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба – както очакват многобройните поддръжници и фенове на ФК „Левски“ в България.

За съжаление не постигнахме успех. Бих искал да изразя специалната си благодарност към министъра на младежта и спорта г-жа Весела Лечева и българските институции за подкрепата и ангажираността им по време на целия процес.

Драган Шолак

Основател и председател на Надзорния съвет на United Group Водещ инвеститор в Sport Republic“

Новината безспорно е много тежък удар за „Левски“, който продължава да се намира в тежка финансова криза. Наско Сираков се надяваше, че при успешен развой на преговорите „клубът ще се изстреля в друга орбита“, но това явно няма да се случи.

Още от Спорт


loading...