мелбърн джокович

С падането на нощта в Мелбърн дойдоха и първите сериозни проблеми около цялата сага с Новак Джокович, предава Корнер.

Опасенията на местните власти се сбъднаха и из улиците на града възникнаха сблъсъци между поддръжниците на Новак Джокович и полицията.

По-голямата част от хората подкрепящи Джокович са от сръбската диаспора в града, но в тълпата се забелязват и гръцки знамена, както и други хора, които са по-скоро там заради антиваксърските си настроения, не толкова заради мъките на световния №1 в тениса.

Когато има тълпи от хора с балкански произход винаги могат да се очкават проблеми, дори и на австралийска земя.

Още от началото на деня, въоръжение със сръбски флагове, феновете на Ноле обградиха сградата, в която тенисистът и неговите адвокати изслушваха решението на съда.

Това решение предизвика еуфория у тях, защото то бе в полза на Новак Джокович, но радостта не бе дълга.

Малко по-късно стана ясно, че властите обмислят ново анулиране на неговата виза и депортацията му, което разгневи тълпата.

Масло в огъня наля и пристигането на полицията в сградата, като първоначалните информации бяха, че Джокович е арестуван.

Това разбира се бяха спекулации, защото органите на реда бяха там по-скоро да се погрижат за безопасността.

Макар властите в Австралия да не взеха окончателно решение, напрежение по улиците остана, като имаше сблъсъците между феновете на Ноле и полицията.

На този етап няма информация за задържани или пострадали.

Виж още:Няма край! Полиция нахлу при Джокович, баща му изригна: Новак е арестуванОкончателното решение за съдбата на Новак Джокович на австралийска земя няма да бъде взето днес, съо…Jan 10 2022skafeto.com

След 7-часово заседание: Джокович е свободен, сагата обаче не е приключилаСлед 7-часово заседание, превърнало се в нещо като сюжет за филм или риалити, Новак Джокович чу закл…Jan 10 2022skafeto.com

Хронология на позора: Антиваксърът Джокович и лицемерието на австралийските власти„Хронология на позора: Антиваксърът Джокович и лицемерието на австралийските власти“ е коментар на Д…Jan 7 2022skafeto.com


loading...