Шпигел джокович

Германското издание „Шпигел“ гръмна със сензационно разкритие, което е на път да промени баланса в случая „Новак Джокович“, който от няколко дни е тема номер едно не само в спорта, предава Корнер.

Ако разследващата медия е уцелила „в десетката“ и този път, това може да се окаже и ключово за решението на австралийското правителство, което още се чуди дали да депортира световния №1 в тениса, или да му позволи да играе на турнира в Мелбърн от 17 януари.

„Шпигел“ твърди:

Тестът за коронавирус на Джокович с номер 7371999, който е неговият билет за влизане в Австралия и аргумент да иска „медицинско изключение“ от правилото за недопускане на играчи без ваксинация, би следвало да е направен в 13,05 ч на 16 декември. Това е тезата на екипа от адвокати на Новак, като те твърдят, че 7 часа по-късно същата вечер, е получен резултатът от него – позитивен.

Дигиталната версия на сертификата, издаден от клиниката „Доктор Милан Иванович Батут“ в Белград, е била изследвана от дигитални специалисти, наети за това от изданието. Те твърдят, че резултатът от такъв тест е изданен с дигитална марка от 14,21 ч на 26 декември. Десет дни след датата, която сочат хората на Джокович.

Такава „щампа“ се слага автоматично на тестовете и издадените за тях дигитални резултати, уточнява „Шпигел“. И номерът на всяка от тях може да се провери в системата, където те влизат хронологично и поредно.

Адвокатите на сърбина са представили и резултата от втори, вече негативен тест, който е издаден на 22 декември (според тях) от същата клиника. Тук дигиталната „щампа“ отговаря – наистина този сертификат е от този ден, в следобедните часове, потвърждава изданието.

„Шпигел“ също така представя и скрийншотове от дигиталното сканиране на QR кодовете на теста на Новак, извършени от хора от медията в понеделник. Първият, направен около 13,19 ч централно европейско време показва, че тестът е негативен. Около час по-късно при сканиране, кодът вече казва „позитивен“. Понеделник бе и решаващият ден на Ноле в Мелбърн, припомня „Шпигел“.

И най-сериозната теза в твърдението на германската медия: Номерът на сертификата с позитивния резултат, за който хората на Джокович твърдят, че е от 16 декември, е 7371999 в сръбската база данни за ковид тестване. А този от 22-ри декември, който е негативен, е с… близо 50 000 по-малко като число. Тоест – той няма как да е направен след първия в такава хронология.

Според специалистите, които са провели дигиталното разследване по поръчка на медията, първият номер е нанесен по-късно в системата и влиза в нея поред, но на този сертификат е сменена датата с по-ранна.

Всичко това са хипотези, но медията „Шпигел“ особено в последните няколко години доказа, че когато публикува свое разследване, това никога не е дим без огън. Припомняме, че именно тя разкри скандалите около случая с потуленото обвинение в изнасилване срещу Кристиано Роналдо в Лас Вегас, за което не се знаеше нищо години наред. А се оказа, че казусът е напълно реален и делото дори може да бъде подновено.

Долу прилагаме двата скрийншота, публикувани от изданието, което е направило сканирането на QR кодовете на тестовете, представени пред съда в Мелбърн.

Разследване на "Шпигел": Сертификатът за изкаран ковид на Джокович е подправен

Разследване на "Шпигел": Сертификатът за изкаран ковид на Джокович е подправен

Виж още:Доказано: Джокович е подал невярна информация при влизането в Австралия (ДОКУМЕНТ)Правителството на Австралия установи разминаване в подадената информация от Новак Джокович в деклара…Jan 11 2022skafeto.com

Високо напрежение в Мелбърн: Сблъсъци между полицията и феновете на Джокович (ВИДЕО)С падането на нощта в Мелбърн дойдоха и първите сериозни проблеми около цялата сага с Новак Джокович…Jan 10 2022skafeto.com

Няма край! Полиция нахлу при Джокович, баща му изригна: Новак е арестуванОкончателното решение за съдбата на Новак Джокович на австралийска земя няма да бъде взето днес, съо…Jan 10 2022skafeto.com

След 7-часово заседание: Джокович е свободен, сагата обаче не е приключилаСлед 7-часово заседание, превърнало се в нещо като сюжет за филм или риалити, Новак Джокович чу закл…Jan 10 2022skafeto.com

Хронология на позора: Антиваксърът Джокович и лицемерието на австралийските власти„Хронология на позора: Антиваксърът Джокович и лицемерието на австралийските власти“ е коментар на Д…Jan 7 2022skafeto.com


loading...