Традиционните български носии и елементи, характерни за нашия фолклор стават все по-популярни сред облеклата не само у нас, а и по цял свят, представени от водещи дизайнери.

Много утвърдени лица във висшата мода се вдъхновяват от традиционната българска носия, която изглежда повече от впечатляващо в различните си дължини и съчетания на модния подиум. Традиционните български шевици са харесвани на запад, защото са различни, но у нас те се купуват, защото възраждат бит и култура, които през последните години изглежда че се забравят.

Българският фолклор е необятен! А вие знаете ли тази песен? (ВИДЕО)Българският фолклор е един от отличителните знаци на народа ни. Всеки народ си има нещо, с което се …Dec 3 2017skafeto.com

Бродериите за българските народни носии или т.нар. български шевици са комбинации от различни геометрични фигури, като могат да се разпознаят над 200 вида техники, характерни за различните региони. Етно мотивите от нашия фолклор са пренесени при различни дрехи от ежедневието като булчински рокли, бизнес облекло и дори пижами. Много хора ги предпочитат, защото изглеждат уникално на фона на останалите дрехи. Сред експериментите с традиционна българска носия най-предпочитана е бялата риза с вплетени червени шевици.

Български шевици са вдъхновение на световни модни дизайнери
Valentino Haute Couture

Джон Галиано пресъздаде типично българските шевици в своята последна колекция. Облеклата бяха придружени с пищни украшения за глава, които са по-скоро интерпретация на дизайнера, отколкото взаимствани от нашия фолклор.

Творческият екип на Валентино с лидерите Мария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичоли заявиха, че една от новите им колекции представя смесицата от изкуство и култура и е създадена, за да подчертае естествената красота на жената.

Български шевици са вдъхновение на световни модни дизайнери
Valentino Haute Couture

18-метрова красива българка в носия грейна на саниран блок. Вижте къде ще се радват на хубостта й!Прекрасно е, когато някой го осени иновативна, оригинална и красива идея. Ослепително красива българ…Sep 16 2016skafeto.com

Шарките и в двете колекции можеха да се видят както по дрехите, така и по обувките.

Само за 2015 година са изработени 16 000 модела на дрехи и бижута, вдъхновени от българския фолклор. Освен облекла вече може да се купят и традиционните гривни, обеци и колиета за нашия фолклор.

Гордост! Българка стана най-красивата баба на планетата с уникална носия (СНИМКИ)Най-красивата жена-баба във Вселената е българка: Дони Василева (44 г.) получи короната на междунаро…Feb 12 2017skafeto.com

loading...