Фолклорната певица Поли Паскова подготвя истински спектакъл от 3 части. Концертът носи името „Аз съм, Българийо, твоя дъщеря“ и ще се проведе на 21 март в „Зала 1“ на НДК от 19:30 часа, а билети се продават на касата на НДК.

„Избрах това заглавие, защото то носи името на една от песните ми. Също така смятам, че всеки българин трябва да се гордее с произхода си. На този концерт се опитваме по някакъв начин да дадем духовна храна чрез посланията, които отпращаме в началото и края му“, коментира певицата в „Денят ON AIR“.

Според изпълнителката все повече хора започват да се интересуват от фолклора и традициите ни, но младите, които решат да завършат такова образование, трудно намирали реализация. А вие знаете ли тази песен? Нека се насладим на богатството на фолклора си (ВИДЕО)Българският фолклор е едно от нещата, които ни определят като българи. Всеки празник, всяка веселба …Dec 20 2017skafeto.com

„Трябва да правим разлика между родина и държава. Държава е само администрацията, а родина е там където тежим, там където са ни корените. В корените ни се крият духовността, езикът, фолклорът и традициите. Ако това ни отнемат – дървото ще изсъхне. По националните телевизии трябва да има повече фолклор, а не да се въртят едни и същи неща“, категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR.

Паскова добави още, че писмеността ни датира 6 века преди Христа, а духовното начало на света тръгвало именно от България, но за повече детайли гледайте видеото!
Източник: bgonair.bg„Ситно се оро виеше“ – една прекрасна песен! Нека се насладим на българския фолклор (ВИДЕО)Народната ни музика е нещото, което всеки от нас разпознава винаги. Независимо от това дали обичаме …Dec 7 2017skafeto.com

loading...