Известният театрален и кино актьор Бен Крос, който живее в България, се ожени за дългогодишната си приятелка Деяна Бонева, която е родом от Русе.
Тържеството се проведе на „Фестивала на фолклорната носия – Жеравна“. Бен Крос и българската му любима сключиха брак по стар български обичай. Актьорът се появи в ретро автомобил, придружаван от танцуващи фенове на родния фолклор. Във видеото, което беше публикувано на страницата на фестивала, Крос е на седмото небе от щастие, подвиквайки с вдигнати ръце и отправяйки благодарности към Бога.
Горчиво: Британският актьор Бен Крос се ожени по стар български обичай в Жеравна (СНИМКИ и ВИДЕО)
„Ситно се оро виеше“ – една прекрасна песен! Нека се насладим на българския фолклор (ВИДЕО)Народната ни музика е нещото, което всеки от нас разпознава винаги. Независимо от това дали обичаме …Dec 7 2017skafeto.com

Звездата се ожени с автентичен черен калпак и цървули от шопския край и красива тъмносиня носия. Младоженката се появи в традиционна, червена сватбена носия.
Единадесетото издание на Международния фестивал на фолклорната носия „Скок във времето“ край Жеравна се провежда от 17, 18 и 19 август. Посетителите захвърлят телефоните си, обличат народни носии, пеят и танцуват, радват се на натурални гозби и напитки.
Горчиво: Британският актьор Бен Крос се ожени по стар български обичай в Жеравна (СНИМКИ и ВИДЕО)

Бен Крос идва от две години на фестивала след участието му в спектакъла на Ансамбъл „Българе“ „Осмото чудо“. Там той е в ролята на Джеймс Баучер – ирландския журналист, кореспондент на Балканите, застъпник за българската кауза.
Желанието на Бен Крос е да бъде като своя герой, да продължава делото на Баучер, да бъде посланик на България по света. От една страна той се отъждествява с него, а от друга – със създателя на фестивала в Жеравна – Ян Чарлз Андерсон, разказа Димитров. Крос живее в България, влюбен е в страната и в българския фолклор, и обича българска жена.
Източник dir.bg

Голямата Поли Паскова: „Аз съм, Българийо, твоя дъщеря“ с любов към фолклора (ВИДЕО)Фолклорната певица Поли Паскова подготвя истински спектакъл от 3 части. Концертът носи името „Аз съм…Mar 18 2018skafeto.com

loading...