Гликерия

Днес, 13 май, Българската православна църква почита паметта на Св. мъченица Гликерия Хераклийска. Гликерия била дъщеря на богат римски сановник. След смъртта на родителите си тя решила да приеме християнството.

По време на езическите тържества тя се осмелила да отиде на капището, където с гореща молитва унищожила идолитe. Поради тази причина хвърлили Гликерия в тъмница.

След известно време управителят заповядал да я отведат в град Ираклия, където отново я подложили на най-ужасни изтезания. Светата девойка всичко понасяла търпеливо, укрепявана от чудесната помощ на Бога. Тъмничният стражар Лаодикий, свидетел на нейните страдания и на големите личби, проявявани от Господа заради нея, познал истинския Бог и бил посечен с меч като християнин.

Гликерия била хвърлена на зверовете в цирка, но лютите зверове кротко легнали до мъченицата и само се умилквали около нея. Като поблагодарила на Бога за всички Негови милости, девойката молела за смърт и тихо предала душата си Богу. Това станало във втората половина на второто столетие, през време на гонението при император Антонин (138–161 г.).Казвате веднъж тази молитва и домът ви се изпълва с мир и спокойствие!Всеки от нас иска да живее в дом, пълен с мир и спокойствие. Това обаче не винаги се получава, а дра…May 8 2019skafeto.com

Силата и волята на мъченица Гликерия Хераклийска ни показват, че истинската вяра не може да бъде пречупена по никакъв начин и никакви изтезания не биха могли да я унищожат. Тя е пример за това, че Божията вяра е изключителна сила, която ни пази и защитава, стига да вярваме истински и да отдадем душата си на нея.

Ето защо е изключително важно да не спираме да вярваме и да се молим, без значение пред какви изпитания сме изправени.Молитва към Иисус за покаяние и освобождениеСпоред много свещеници, хората не знаят как да отхвърлят напълно Сатаната в своите молитви, който вл…May 5 2019skafeto.com


loading...