Деница

Дванадесети април е денят, в който християнската църква почита паметта на Свети Василий Изповедник. На този ден всички жени, които носят името Деница или Денница празнуват своя имен ден.

Деница е име, които произлиза от народния фолклор и означава Родена по зазоряване. В миналото по-популярната версия на името била Денница, тъй като по този начин е наричана планетата Венера – първата звезда на небесния хоризонт при изгрев и залез слънце.

Има някои източници, които твърдят, че първият ангел, който се е възнесъл на небето, е носил именно името Деница.Силна молитва за излекуване на болни деца: Ефектът й е уникаленВсеки родител иска детето му на първо място да бъде здраво. Едва ли има майка, която всеки ден да не…Apr 10 2019skafeto.com

Както вече споменахме, жените, които носяти името Деница празнуват своя имен ден в деня, в който православната църква отбелязва и почита паметта на преподобен Василий изповедник. Той е живял по времето на император Лъв Исаврянин и е предпочел монашеското уединение пред светския живот.

Преподобен Василий се е противопоставял на иконоборчеството и заради факта, че е защитавал светите икони е бил подложен на много мъчения. Въпреки това той е отхвърлял еретическото учение. Заедно със Свети Прокопий е затворен в тъмница, където е измъчван до смъртта на император Лъв.

След кончината на владетеля преподобен Василий и всички монаси заедно с него били освободени. Те продължавали да проповядват каноните на православното християнство. Свети Василий умира през 750 година, а преди смъртта си се отдал на строг пост и молитва като благодарност към Бог.

Честит имен ден на всички жени, които носят това име! Бъдете здрави и носете името си с гордост и самочувствие и никога не забравяйте какво е неговото значение.Мощна молитва за бързо оздравяване и перфектно здравеМолитвата за здраве е най-голямата сила, следователно човек трябва да я приеме сериозно. Можем да се…Apr 7 2019skafeto.com


loading...