фестивала
travelnews.bg

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Фестивалът на народната носия в Жеравна е една от най-великолепните съвременни традиции, която бе създадена неотдавна през 2008г. По идея на Христо Ив. Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”. Атрактивната им сватба с фолклорната певица Албена Вескова през 2005 г. в местността Костина край с. Рибарица по старинен български обичай, на която младоженците и присъстващите 400 гости са с български народни носии, има широк позитивен отзвук.

Всеки човек, който е имал възможността да присъства на фестивала, се е сдобил с незабравими и уникални емоции, породени от чудото на българския фолклор и народна традиция.

Участието във фестивала е доброволен акт и желаещите да се включат в него старателно спазват задължителните изисквания за провеждането му. С цел да се придаде възможно най-пълна автентичност на обстановката и максималното й приближаване до българския бит отпреди 100-150 години, действа строг фестивален правилник.
Ансамбъл „Българе“ жъне повсеместни успехи! Вижте как възраждат фолклора с изпълненията си (ВИДЕО)Фолклорът ни е едно от нещата, които всеки от нас трябва да оценява и уважава. Разбира се, вкусът на…Nov 19 2017skafeto.com

фестивала
travelnews.bg

Главното изискване за прекрачване във фестивалната територия е да сте облечени във фолклорна носия. Забранено е внасянето и ползването на редица предмети от съвременния живот, както и на изделия от пластмаса. Ползването на мобилни телефони е разрешено само на определено за разговори място. През първите два дни категорично е забранено заснемането с камери, фотоапарати, мобилни телефони и др. Право на това имат само акредитирани медии и фотографите на фестивала.

Приключенски фестивал в БоровецВ любимия ни Боровец ще станем свидетели на много приключения, защото на 20 и 21 юли той ще бъде сце…Jul 10 2019skafeto.com

Стремежът на организаторите е постигане на типичната атмосфера от годините на националното ни Възраждането в името на едно необикновено преживяване, богато на приятни емоции и оставящо незабравими спомени.

фестивала
travelnews.bg

Заповядайте и тази година на фестивала и това лято, който ще се проведе между 16-ти и 18-ти август. С много фолклорни изпълнители, танцьори и организирани игри и конкурси ще си подарите едно страхотно приключение с много приятни и незабравими моменти.

Първия по рода си фестивал на хайдушките възстановки в България!Хайдутите.. Те ни приобщават към един свят на саможертва и благородство, издигат ни до най-светлите …Jun 6 2019skafeto.com


loading...