имен ден

На днешната дата – 30 май, православната църква отбелязва паметта на Света Емилия. Тя роизхожда от богат благороднически род. Света Емилия е майката на св. Василий Велики и на Св. Макрина, както и на още пет дъщери и трима синове. Двама от синовете ѝ — епископите Григорий Нисийски и Петър Севастийски са обявени за православни светци.

Много голямо влияние върху децата в семейството оказва най-възрастната дъщеря на Емилия – Св. Макрина, която чрез своите беседи им внушава Божията любов и ги кара да се обърнат към чистия живот. След като децата ѝ напускат дома ѝ, св. Емилия и най-голямата ѝ дъщеря основават женски манастир. Емилия разделя семейното имущество между децата си и освобождава робите и робините.Ето как се става богат: Уникална молитва за пари!Днес сме решили да ви представим една малко по-различна молитва, която наистина може да ни направи б…May 24 2019skafeto.com

Много от освободените робини се присъединяват към тях. Те се отричат от света и така се образува девически манастир, където те всички живеят под един покрив и делят всичко по равно. Те живеят в смирение и любов и в тях няма нито гняв, нито завист, нито ненавист, нито презрение.

Те се отричат от суетата и тщеславието. Славата им е в това, че никой не ги познава, богатството им – в нищетата, тяхната храна – въздържанието. По този начин Емилия доживява дълбока старост. Когато починала, по нейно желание е погребана в малък семеен параклис при мъжа си и един от синовете ѝ. Обявена е за блажена.

На днешната дата – 30 май – празнуват всички, които носят имената: Емил, Емилия, Емилиян, Емилияна, Емили, Емо, Ема, Емилиан, Емилиана. Бъдете здрави и благословени! И разбира се, не забравяйте да почерпите 🙂Това са трите зодии, които нито забравят, нито прощаватАко при някои хора сърденето е в рамките на точно пет минути и след това всичко си е перфектно, то д…May 28 2019skafeto.com


loading...