хайдушките възстановки

Хайдутите.. Те ни приобщават към един свят на саможертва и благородство, издигат ни до най-светлите върхове на българщината и ни карат да изживяваме с патриотична гордост и въодушевление най-героичните и драматични епизоди на нашето историческо минало, за да не позволим да угасне в душите ни огънят и да не забравям с колко кръв и саможертва е заплатено името „Българин“!

Безумно смел и дързък български хайдутин се оказва сигурна преграда пред набезите на турските орди в източна Стара планина (ВИДЕО)Какво знаете за Алтънлъ Стоян воевода? Как се е превърнал от превъзходен свирач на кавал в дързък и …Dec 7 2016skafeto.com

В дните между 7-ми и 9-ти юни ще се проведе за първа година уникалния по рода си фестивал на хайдушките възстановки „Делю Караджа“. Фестивалът ще се проведе в село Куклен, област Пловдив до Кукленски манастир „Св. Св. Козма и Дамян“. Мястото, където ще се проведе фестивалът е просторно, има място за палатков лагер. На 500 м след мястото на фестивала, по пътя има паркинг.

Заповядайте сред природата на Родопа планина, за да се върнете няколко века назад във времето и да почувствате величието на българския народ. Подарете си хубави емоции и моменти и посрещнете подобаващо началото на лятото, присъствайки на събитие, което ще съживи българските традиции от XVIIIв.

Първия по рода си фестивал на хайдушките възстановки в България!

Ще се насладите на истински хайдути, носии и оръжия пресъздаващи облика на хайдутина от ХVIIIв. Ще видите различни възстановки напомнящи за отминали събития, нашепващ героизма и благородството на българина под звуците на каба гайди.

За вашето настроение домакините на фестивала на хайдушките възстановки са подготвили гост изпълнители, актьори и танцьори. Сред гостите на фестивала са и едни от най-обичаните фолклорни изпълнители: гласа на Пирина – Николай Славеев и галеницата на Тодор Живков – Ана-Мария Трайкова.

Първия по рода си фестивал на хайдушките възстановки в България!

Нека си припомним знаменитото изпълнение на Валя Балканска на песента „Излел е Дельо хайдутин“ (ВИДЕО)Българската народна музика доказано е едно от най-големите ни национални богатства. Това се доказва …Dec 23 2016skafeto.com

loading...