Калина и Невена

Пловдивчанките от фолклорния дует Калина и Невена успяха да пренесат българския дух в далечна Испания и вдигнаха на крака над 600 души с изпълненията си на едни от най-обичаните и вечни народни песни, съобщава „Трафик“.

През изминалата седмица талантливите момичета, които са завършили Музикалната Академия в Пловдив, взеха участие в Международния фестивал “Нашият танц – нашата страст”, който се провежда за трета поредна година в град Валядолид, Испания.

Заедно с Калина и Невена пътуваха и 13-годишната родопска певица Албена Гърбева и гайдарът Йордан Топалов, също от Пловдив, които пренесоха публиката в безкрайните и необятни Родопи.

Те гостуваха там по покана на Асоциация на имигрантите “Стара планина” и танцов състав “Огнени ритми” и изживяха неповторими емоции, които запечатаха в сърцата си.
Цяла Испания не спира да говори за Калина и Невена (СНИМКА)

През изминалите години, специални гости на престижния музикален форум бяха известната народна певица Валя Балканска и неповторимите квартет „Славей”. Този път, честа се падна на 27-годишните пловдивчанки, които представиха достойно по-младото поколение певци и накараха многобройната публика да настръхне ot изпълнениятa им.

Талантливата пловдивска група прекара 4 незабравими дни и успя да посети едни от най-известните забележителности, с което се слави красивия град и част от преживяванията си те запечатаха в снимки. Сред тях бяха красивият централен площад „Пласа Майор”, кметството, увенчано с часовникова кула, незавършената катедрала, църквите „Санта Мария ла Антигуа”, „San Muguel”, „SanPablo”.

Kакто и красивия градски парк „Campo Grande” – едно чудесно място за отмора с много зелинина, водни басейни и животинки и много други. Калина и Невена успяха да опитат и различни специалитети от испанската кухня и да прекарат едни незабравими вечери във веселата компания на голяма част от организаторите, които се погрижиха нищо да не им липсва по време на престоя им.

На следващия ден, Калина и Невена посетиха децата в българското училище “Св. Св. Кирил и Методий” в град Валядолид. Те от своя страна ги посрещнаха с пита и букети и им зададоха куп въпроси, свързани с българския фолклор и тяхната кариера. Последваха поздрави с песни, снимки и раздаване на автографи, а малчуганите бяха повече от доволни, което си пролича по греещите на лицата им усмивки. Ред дойде и на големия ден, а репетициите за концерта започнаха още от обяд.

Точно в 18 часа над 600 души препълниха залата „Auditorio Feria De Muestras”, а началото бе поставено под звука на гайда и изпълнение на песента „Бела съм, бела юначе” изпята от Калина, Невена и малката Албена. Под светлините на прожекторите излязоха и танцов състав „Огнени ритми” формиран от българите, живеещи от години във Валядолид.

С много желание и упорит труд те бяха подготвили невероятна хореография и впечатлиха всички присъстващи с представянето си. Колоритни испански танци също бяха част от програмата, а част от спектакъла станаха и още няколко български групи, дошли от различни точки на Испания.

loading...