притча зодия водолей

В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание. Ето една притча за зодия Водолей, предоставена ни от Съновник.бг.

Водолеите са най-нестандартните представители на зодиака, но докато се опитват винаги да се различават от останалите и да са оригинални, забравят, че нуждите им не се различават с нищо от тези на другите. А ако не го вярвате, тази притча ще ви го докаже.

Водолеят сам си измислил това име, защото не искал да бъде обикновен поливач, който вече носи вода за лехите и мие улиците с маркуч.

След като измислил оригинално и неповторимо име за себе си, той решил да назове всеки един обект по различен начин и така да се различава от останалите.

Слънцето нарекъл Бляскавият господар на небето, Луната – Бледоликата нощна красавица, а звездите вече нарича Искри на божествения огън.

Веднъж влязъл в хлебарницата и си поискал от онова ухаещо чудо, което се получава от зрелия полски залак. Хлебарят помислил, че му се подиграва, и го изгонил. Така Водолеят си останал гладен, но и глада си нарекъл неясен копнеж към недостижимото.

Поуката е, че независимо от стремето си за възвишеност и ексцентричност, всеки има нужди, които ще го правят обикновен като всички останали.

Виж още:Притча за зодия КозирогВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Jan 11 2021skafeto.com

Притча за зодия СтрелецВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Jan 8 2021skafeto.com

Прочетете тази притча за озлобеното куче – може да помогне и на васВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Jan 7 2021skafeto.com

loading...