Притча зодия Скорпион

В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание. Една поучителна притча за зодия Скорпион, предоставена ни от Съновник.бг, ще ви покаже от къде най-често идват големите драми при представителите. При тях ключовата дума е доверие, но им е много трудно да се опират на това качество.

Скорпионът отблъсквал всички животни с киселия си характер и никой не искал да си играе с него. Непрекъснато бил сам, докато не срещнал един бръмбар, който се решил да му стане единствения му приятел.

Двамата играели на различни игри и станали близки. В приятелството им всичко вървяло по мед и масло, докато бръмбарът не срещнал муха и не се сприятелил и с нея.

Мухата никак не харесвала скорпиона и непрекъснато говорела на бръмбара колко неприятен е той и как трябвало да прекъсне приятелството си с него.

Бръмбарът обаче отказвал да повярва на мухата и дори защитавал скорпиона, от който виждал само добрини. Веднъж обаче скорпионът чул как мухата злослови по негов адрес и го налегнали съмнения, че ще изгуби единствения си приятел.

Започнал да ревнува всеки път, когато бръмбарът си играе с мухата вместо с него и от страх, че един ден приятелят му ще го напусне, решил да реагира първи, като ужили бръмбара.

Така ревността на скорпиона и неговата вечна мнителност отново го оставили най-самотното животно в гората.

Виж още:Притча зодия ВезниВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Jan 22 2021skafeto.com

Притча за зодия ДеваВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Jan 21 2021skafeto.com

Притча за зодия ЛъвВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Jan 20 2021skafeto.com

loading...