притча зодия стрелец

В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание. Ето една притча за зодия Стрелец, предоставена ни от Съновник.бг. Когато Стрелците искат нещо, целта е единственото, което ги води и не биха се съобразили с каквито и да е ограничения. Как обаче Стрелците се прицелват с точност може да прочетете от тази притча.

Стрелецът има слаба точност и независимо колко се стараел, стрелата му никога не попадала точно в десетката. Той се опитвал многократно, но изпълнението му никога не било толкова брилянтно, колкото му се искало.

Всички му повтаряли, че няма талант за това, с което се е захванал, и е по-добре да се откаже, но стрелецът само се нахъсвал.

– Един ден ще стана най-добрият стрелец в света, казвал той и продължавал да гледа към мишената.

Но тъй като старият подход не помага, стрелецът решил да смени перспективата и вместо първо да се прицелва, изстрел стрелата и след това чертаел кръг около нея, за да бъде винаги точно в центъра.

Изводът е, че в промяната на подхода се крие успеха. Понякога не е нужно да се стремите към големи постижения, а да погледнете на вече направеното като голямо постижение.

Виж още:Прочетете тази притча за озлобеното куче – може да помогне и на васВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Jan 7 2021skafeto.com

Поучителна притча за трудностите, които съдбата ни изпращаВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Jan 6 2021skafeto.com

Притча за младото момиче и безскрупулния лихварВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Jan 5 2021skafeto.com

loading...