Алена е всепризнат астролог и експерт по планетите и звездите. Най-новите книги на Алена „Астрологичен хороскоп“, „Лунен календар на красотата“ и „Вашата календарна година 2019“ са на пазара от понеделник. Какви тайни крие идващата година и в какво да внимавате занапред Алена разказа пред вестник „България днес“.
– Алена, в едната от новите ти книги за 2019 г. „Вашата календарна 2019 година“ казваш, че с лекота ще изявяваме амбициите си, стига да ги имаме. Това звучи като прекрасна възможност за всеки, но има и лоши амбиции, негативни помисли. Нима, ако някой иска да обере банка и да избяга с милиони или да фалира предприятие заради печалба, това също ще се случи?
– На корицата на книгата се изписани три думи: „Вяра, агресия, кариера“. Те имат своето значение и тълкуване в Годината на Юпитер. Вярата в успеха на всеки човек е водещата. Тъмната страна на живота също изисква качества от хората, които се чувстват по-удобно в нея. Тъй че – да! И такива хора ще успяват, а дали ще се радват на успеха си безнаказани, това е съвсем друг въпрос. Втората дума – агресия, неслучайно е по средата, защото когато някой загуби вяра в себе си и не иска да преодолява трудностите, които са неизбежна част от живота ни, тогава идва агресията, обидните думи, насилието. Кариерата, която човек има шанс да гради и гони върхове, пропада в бездната на загубената вяра и мъстта чрез агресия. Негативните мисли в Годината на Юпитер са по-бързо наказуеми, както и желанието за непочтено облагодетелстване, така че крадци, обирджии и телефонните измамници може да се радват на успех, но краткотраен.Хороскоп според деня от седмицата, в който сте родени: Според астролозите той е от решаващо значениеСпоред астролозите денят от седмицата е от решаващо значение за човешкото поведение и развитие, за в…Aug 30 2018skafeto.com

– Опасно ли е да следваме сляпо амбициите си, при условие че вибрацията на Юпитер ни осигурява пълното им осъществяване и така да станем безразсъдни?
– Опасно е да се следват сляпо амбициите. Успешни са хората, които се съобразяват с планетата, господар на годината, и съумяват да са умерени, тактични, търпеливи. От една не на място изречена дума в годината на Юпитер рухва човешки живот, човешки съдби, предизвикват се военни действия, междудържавни конфликти. Една грешна дума и агресията – словесна и физическа, става господар на делата. Няма как да разчитаме на планетата, да се надяваме на чудеса, да си позволяваме безразсъдство.
– Признаваш, че има опасност идната година „посредствени хора да проявят до неподозирани висоти своята нагла агресия и няма да са малко изявените личности, потърпевши от техните действия“. Какъв тип хора визираш?
– Дори и да имах възможност, нямаше да посоча имена. А и тук не става дума за конкретни личности, нито за известни и популярни. Сред тях попадат интелектуални, хора с големи световно полезни научни открития, поети, писатели и художници, които посредствените ще се опитат да омаловажават. В България завиждащи и мразещи хора – колкото щеш.

– Възможно ли е заради сигурността, която ни дават в действията ни планетите догодина, да сме склонни да се предоверим, а от това да загубим или да си навредим?
– Да, възможно е и мнозина ще са потърпевши. Вниманието ни трябва да е многократно завишено, а преценката заради вибрация 3 в годината на Юпитер да не е прибързана, защото планетата ни поднася познанства, но далеч невинаги подходящите.
– В „Лунен календар на красотата“ споменаваш, че има дни, в които „диетата има мечтания ефект“. Разкажи повече как Луната влияе на метаболизма?
– Диетата или хранителният режим може да са най-прецизно обмислени и да отговарят на проблемите на даден човек, но ако той ги започне в неподходящ ден, ефект няма или ще е обратен. Причината е, че дните за начало на диета, разтоварващите дни, за по-продължителния режим на ограничено хранене са съобразени не само с положението на Луната, а и с нейните фази, но най-вече с лунния ден, различен от календарния. Ако не се съобразят тези дни, които съм дала готови за ползване в книгата, трудно може да се постигне бързо добро физическо състояние.

– Даваш съвет за постещите по принцип да направят пълен пост. Как онези, които нямат обичая да постят, ще могат да си осигурят същото добро здраве?
– Преди много години мой познат беше правил едномесечен строг пост, глад, само на вода и за малко щеше да си отиде от този свят. Заради неговия инат и нежелание да се подчини на изискванията на тялото си и Луната, направих изчисления за постите, свързани с влиянието на планетата и с нейната вибрация за всяка година. Това е деветгодишен цикъл, който се повтаря. Бързам да успокоя хората, които не постят – хапвайте умерено, през равни интервали, пийвайте си червено вино и ще сте с добър тонус.
– Как Луната влияе на козметичните процедури или друг тип интервенции?
– Мощно е влиянието на Луната, а когато са направени в неподходящ ден, съгласно лунния календар могат да увредят кожата или косите или да създадат сериозни проблеми.

– Нима една коламаска в „неправилния“ ден ще е по-малко ефективна?
– Моментният ефект може да е търсеният, но когато коламаска се направи в неподходящ ден, на първо място космите по-бързо ще поникват и цикъла до следващата се скъсява. Това е загуба на време и пари. Не по-маловажна е опасността от изгаряне на кожата при електроепилация в неподходящ лунен ден. Същото важи за химическият пилинг, който може заради неподходящ ден да съсипе кожата и да последват години страдание и скъпо лечение.
– А ако говорим за медицинска манипулация, има ли рискове, ако не я изпълним в подходящия ден?
– Какво е завещал Хипократ, което мнозина съвременни лекари с надменност пренебрегват? „Не докосвай с метал органите в тялото, подвластни на знака, в който се намира Луната.“ Ако операцията е животоспасяваща, може да бъде направена, но в подходящ ден да бъде завършена, ако има започнали дори и незначителни усложнения. Всичко е обратимо, ако лекарят поиска и е отговорен. При неподходящ ден пластични операции са дори катастрофални.Астролозите са категорични: Това са трите зодии, без които светът не би оцелялСветът е балансиран, защото е населен с различните представители на всички зодии и това му осигурява…Jul 29 2018skafeto.com

– Идващата година е Година на глигана. Какво ни носи тя?
– В Годината на земния глиган, която започва на 4 февруари 2019, сме кълбо от вътрешни противоречия с всичко и със самите себе си дори, особено в съчетание с властващия Юпитер. Земният глиган, съчетан с огнената същност на планетата Юпитер, е способен да донесе неочаквани обрати, не бих казала приятни, в живота на човечеството и в битието на семейството. Той повлиява всички житейски сфери, стреми се да потуши конфликтите и да нормализира отношенията между хората и държавите. Глиганът е миролюбив, ако не го дразнят и предизвикват, и прави нужното да бъдат спрени войните, да не се разгарят нови огнища на международни конфликти. Агресията е потисната, но бъде ли предизвикана, е всепомитаща.
Земният глиган изисква от всеки от нас, но и ни задължава да живеем без притворство, лицемерие и колебания, да осъзнаем мястото си, а ако не сме го заели, да го сторим, да не пилеем ценни години от живота си. От нас зависи да изживеем годината в хармония със себе си и със света, да страдаме от нечия агресия или ние да сме насилниците.
– Какви цветове е добре да носим и как да декорираме дома си?
– Глиганът е подвластен на есента, на месец ноември и на Скорпиона, както и на елемент вода. Подходящите цветове, от една страна, са багрите на есента – златисто, светлозелено, бежово, обагрено с пурпурночервено, от друга, заради елемент вода и Скорпиона са подходящи и тъмночервеното, индиговото, черното, наситено синьото, а минералите за годината са гранат и опал.Световноизвестният астролог Линда Гудман за жената Дева: Единствената, която може да е практична и романтичнаКогато стане въпрос за жена Дева, мнозина може би си представят целомъдрена девица, чиста като прясп…Aug 26 2018skafeto.com

loading...