Бившият ми приятел

Казвам се Джени, на 33. Днес искам да споделя как бившият ми приятел се опита да разбие живота ми.Мъката на една грешница: Сама разруших семейството сиБях омъжена от четири години, когато отношенията със съпруга ми рязко се влошиха. Често се карахме ж…Aug 19 2019skafeto.com

Връзката ми с Йордан не продължи дълго. Едва шест месеца след като станахме гаджета, разбрах, че отношенията ни не се развиват. Йордан беше добър човек, но не се чувствах емоционално свързана с него. Виждах го по-скоро като приятел, отколкото като романтичен партньор и осъзнах, че в дългосрочен план двамата нямаме бъдеще. Имах искрено желание да се влюбя, ала той не просто не беше този, с когото бих сбъднала мечтите си.

Йордан не прие новината за раздялата ни много добре. Отначало се разплака, умолявайки ме да му дам още един шанс. Твърдеше, че ме обича и не може да живее без мен. Когато твърдо му обясних, че всичко между нас е свършило, той се разсърди. Бях решила да останем приятели след раздялата ни, но щом видях гневната му реакция, промених мнението си. Пожелах му на добър час и си тръгнах. Не след дълго обаче започнаха да се случват странни неща…

Тъй като не бях влюбена в Йордан, бързо и лесно го забравих. Няколко седмици по-късно започнах да се срещам с други мъже и да фиртувам с тях така, както правят повечето млади жени. Една вечер чаках пред киното новия си приятел, когато внезапно видях Йордан. Поговорихме си кратко, но се почувствах неловко, затова се извиних и отидох до тоалетната. След десет минути се върнах във фоайето на киното и за мое облекчение Йордан не се виждаше никъде. След прожекцията с новия ми приятел решихме да отидем на вечеря. Представете си изненадата ми, когато на излизане от ресторанта, зърнах Йордан на паркинга. Престорих се, че не го забелязвам и бързо обърнах глава на другата страна.

Следващата седмица отново видях Йордан. Този път ме чакаше пред офиса. Той не работеше в този район, така че нямаше причина да бъде там. Оттогава бившият ми приятел непрекъснато ме преследваше. Няколко пъти се преструвах, че не го виждам, но един ден не издържах и му изпратих съобщение, в което го умолявах да спре да ме притеснява. Минути по-късно получих отговор: „Не знам за какво говориш.“ За щастие, след като му изпратих това съобщение, известно време нямаше следа от него. Успокоих се и практически забравих за съществуването му.

Но една сутрин, когато отидох на работа, шефката ми ме извика в кабинета си. Изглеждаше ядосана. Тя ми каза, че е получила анонимен имейл, съдържащ скрийншотове от текстове, очевидно написани от мен. Текстовете бяха оплаквания от работата ми и от самата нея като началник. Щом ги видях, кръвта ми се смрази. Това бяха съобщения, които бях изпратила на Йордан месеци по-рано, в период, в който преживявах криза. От страх да не ме уволнят, нямаше как да си призная, че аз съм ги написала и излъгах шефката, че бившият ми се опитва да ми навлече проблеми. Лицемерно заявих, че никога не бих казала толкова лоши неща за нея. Тя сякаш не ми повярва, но въпреки всичко прие извиненията ми.Мъката на една съпруга: Дори до магазина да отида, ревнивецът ми засича колко време съм отсъствалаМного съм отчаяна и реших да споделя с вас моята лична драма. Намирам се на кръстопът и съм на прага…Aug 13 2019skafeto.com

Сега бях сериозно уплашена. Фактът, че Йордан цели да ме съсипе, още повече ме разстрои. По това време току-що бях започнала нова връзка. Не разказах на гаджето си за бившия ми приятел, тъй като не мислех, че се налага да му разкривам миналото си. Но когато една вечер отново видях Йордан отново да ме следи, не можах да се въздържа и му признах истината. Той ме посъветва да направя жалба в полицията, преди ситуацията да излезе от контрол. Послушах го и по-късно подадох сигнал. Не исках да вкарвам Йордан в някакви юридически проблеми; просто исках той да ме остави на мира. Когато се прибрах, изпратих на преследвача си имейл, в който му казвах, че знам, че ме дебне и се опитва да ми създаде проблеми на работното ми място. Също така му съобщих, че съм сигнализирала полицията. Предупредих го, че ако отново го видя близо до мен, няма да се поколебая да поискам ограничителна заповед. Копие от този имейл изпратих и на родителите му. Явно предупреждението свърши добра работа, защото оттогава повече не съм го виждала или чувала.

Радвам се, че се изправих пред Йордан. Преживях страшен период, но успях да се преборя с него. Сигурна съм, че той не би ми навредил физически, но знам, че ревността и гневът могат да направят ужасяващи неща на човек, а аз нямах никакво намерение да рискувам безопасността си, за да разбера колко по-лошо може да получи.


loading...