Жасмина

С Жасмина бяхме заедно от две години и това беше най-хубавото нещо, което ми се случи след развода. Жасмина ми показа какво е страст и незабравими емоции, и ми помогна да преодолея травмата от изневярата на жена ми. Откакто нахлу в сърцето ми, видях живота от хубавата му страна. Единствената пречка между нас беше бракът й с онзи безличен неудачник, с когото живее. Тя ми разказваше, че е нещастна с него. Кълнеше ми се, че спят отделно и не му позволява да я докосва. За разлика от мен, в леглото бил неспособен да я задоволи. Съжителството им било скучно и сиво.

Несполуките в брака й ме изпълваха с неописуема радост, защото беше в мой интерес. Колкото повече съпругът й я разочароваше, толкова по-голяма бе надеждата тя да стане напълно моя. Намразих съперника си, без да го познавам лично. Заради него се налагаше да се крием, не можех да хвана любимата си за ръка и да изкрещя пред целия свят, че съм луд по нея. Понякога Жасмина идваше у дома, но откраднатите часове любов никога не ми стигаха. Обожавах да обхождам с устни голото й тяло, да докосвам с върха на пръстите си нежните й рамене и дълго да целувам красивото й лице. Мечтаех за деня, в който тя ще стане моя законна съпруга.

И ето че най-накрая Жасмина ми съобщи, че е решила да подаде молба в съда. Откачих от радост и дори не се замислих какво ще се случи с дъщеря им и как ще приеме раздялата на родителите си. Умишлено отбягвах да се върна назад във времето, когато собствената ми съпруга ме напусна заради друг. Не исках да си спомням за болката и унижението. Наближаваше 22 ч, началото на март. Щастлив от приятната новина, не вървях, а летях. Унесен в мечти за бъдещето, реших да се отбия в денонощния бар и да отпразнувам бъдещия й развод.

Заведението гъмжеше от млади хора, които се веселяха. Огледах се и в дъното забелязах самотен мъж. Приближих, учтиво поздравих и попитах мога ли да седна на масата. Той безразлично повдигна рамене, вдигна чашата си и изпи питието наведнъж. Приемайки поклащането му за положителен отговор, удобно се разположих срещу него.

Малко по-късно, докато отпивах от уискито си, тайно разглеждах непознатия. Дори на премигващата светлина успях да забележа колко блед и изтощен изглежда. Восъчното му лице ми се стори уморено. Очите му бяха зачервени – очевидно бе прекарал много безсънни нощи. Мъжът погледна празната чаша, въздъхна, вдигна бутилката, в която не бе останала и капка, и някак стреснато се огледа за сервитьорката. Момичето обаче беше заето с друга поръчка и това видимо го изнерви, защото след няколко секунди го чух да казва: „Има ли място, където човек спокойно може да се напие и да забрави, че е нищо повече от един жалък нещастник? У дома не мога – там съм чужд. Жена ми си е намерила любовник и днес ми поиска развод…“

Сърцето ми заби лудо. Не знам защо видях връзка между мен и този човек. Непознатият изхълца, погледна още веднъж за сервитьорката и изкривявайки лицето си от задушаващата го болка, продължи да говори: „Хубаво ме погледни, ако не си виждал рогоносец. Отдавна я подозирах, но си мълчах. Казвах си, защо да разбивам семейството си заради някаква авантюра на съпругата ми. Ще походи, ще му се насити и най-накрая ще си спомни, че има дъщеря, която се нуждае от двама родители. Ако не мен, поне нея ще пожали. Без сърце останах, докато тя се забавляваше с любовника си. Дъщеря ми спеше в едната стая, а в другата плачех и пишех писма, които така и не й дадох да прочете. Просто исках да излея душата си, усещайки как бавно и сигурно се доближаваме до края… Виж ме добре, не съм се хранил и спал нормално, откакто тя ме захвърли като ненужна вещ. Но аз продължавам да я обичам. Лесно е да си тръгнеш и да обърнеш гръб на изменницата. Трудното е да обичаш, дори когато в очите на съпругата си четеш безразличие. Брак, семейство, как да го зарежеш с лека ръка…?!“Мъката на една подло предадена жена: Обслужваше 50-годишната си шефкаТова е историята на една подло предадена жена. Мояста история! Някога с него се оженихме по любов. …Nov 22 2019skafeto.com

Мъжът отново въздъхна и с трепереща ръка избърса сълзите, които се стичаха по бузите му. Изведнъж в това толкова бледо и измъчено лице видях своето преди две години. Знаех как се чувства, нали и аз бях преминал през този ад. Разпознах и онази, която той нарече любима съпруга и изменница.

Клатушкайки се, човекът, в чийто съсипан живот имах важно участие, се изправи и с несигурни стъпки напусна заведението. Той си тръгна, но мъката му нахлу в мен, стисна ме за гърлото, разклащайки ме до основи. Колко си приличаха съдбите ни?! В едно беше прав: адски трудно е да обичаш, когато те ненавиждат. Усетих как въпросите, без отговори, се забиваха като пирони в главата ми: Може ли страстта на любовника, жадуващ за чужда жена, да бъде по-силна и вярна от любовта и предаността на бащата и съпруга? Дали наистина, ако някога Жасмина ме погледне със същото безразличие, ще бъда готов да воювам за нея?

След седмица размисъл, с ясното съзнание, че мога да бъда любовник, но не и съпруг, макар и сърцето ми да кървеше, прекратих завинаги връзката ни и напуснах града. Съвестта ми не бе в състояние да поеме товара на грешника, отнел чужда жена.

Емил


loading...