7 секунди

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

За седем дни Бог е създал света, а за 7 секунди аз разруших моя. Когато преди няколко години съпругът ми изневери със Стела – моя колежка и приятелка, всички близки ме съжаляваха. Любовницата попадна под обстрела на унищожителни критики и обиди, колегите я пренебрегваха и укоряваха, приятелите ни демонстративно страняха от нея. С две думи – Стела публично беше заклеймена като развратница. В този труден период, въпреки че вътрешно се раздирах от болка и жестоко страдах при мисълта, че двама от най-близките ми забиха нож в гърба, успях да запазя самообладание, не укорявах измамниците и не говорех лошо против тях. Всички коментираха каква добра жена съм и как посрещнах неприятностите с достойнство. Когато със Стела случайно се засичахме, тя свеждаше засрамено очи към земята, а аз я отминавах с високо вдигната глава. Фактът, че я виждах унизена и отхвърлена от приятелския кръг, беше достатъчно отмъщение за мен.Мъката на една грешна жена: Той ще ме напусне, ако узнае тъмното ми миналоЗнам, че имах живот на грешна жена. Но това беше до момента, в който открих истинската любов! Какво …Mar 10 2020skafeto.com

След развода продължих да нося ореола на мъченица и да се наслаждавам на съчувствието на околните, докато на прага на 50-ия си рожден ден осъзнах, че тази роля започва да ми омръзва. Една вечер след като си взех горещ душ, застанах пред огледалото и голото си тяло, което не бе изгубило женствеността си. Нима трябва да продължа да се обричам на самота само защото ме предадоха, а аз си изградих образа на почтена жена? Може би затова всички ме съветваха да не бързам да създавам нова връзка: раните ми били още пресни, а и не ми бил нужен мъж, толкова добре съм се справяла и сама.

Посрещнах рождения си ден в дома си, в компанията на няколко приятелки, които непрекъснато говореха за семейните проблеми и се оплакваха от съпрузите и децата си. От време на време вдигаха чашите с вино и въздишаха, че трябва да съм благодарна на съдбата, че държа живота си в свои ръце. Така приказваха, но вечер имаше кой да ги топли в леглото и с кого да споделят и добро, и лошо. Едва ги изтраях, а след като най-накрая си тръгнаха, се облякох по-секси и решително се отправих към оживен нощен клуб. Исках отново да се почувствам жива, секси, млада. Дълго оглеждах посетителите с надеждата, че някой ще ме забележи, но явно на челото ми бе изписано – 50 години. Отчаяна си помислих, че по-добре да си тръгвам, когато към масата ми приближи мъж на средна възраст. Непознатият поздрави и поиска разрешение да седне. От пръв поглед личеше, че също като мен си търси компания. Кимнах смутено, казвайки си наум, че може би това е моят шанс. Той се усмихна, погледна ме многозначително и с пръст повика сервитьора. Последното, което си спомням, е, че след като изпихме бутилка уиски, се качихме в едно такси. Когато се събудих, установих, че се намирам чисто гола в чуждо легло. До мен с отворена уста хъркаше непознатият от бара. Тихо се облякох и бързо напуснах жилището. Каква ирония! Исках романтично преживяване, а дори не помнех какво сме правили през нощта, нито името на любовника си от бара. Въпреки махмурлука и главоболието си дадох сметка, че отдавна съм надхвърлила възрастта за подобни авантюри. Вярно е, че изпитвах потребност от ласки и нежност, но с някого, когото харесвах и можех да му се доверя. Но вместо да послушам разума и интуицията си, много наскоро се издъних по най-тъпия начин.

На фирмено парти по случай празника на влюбените Свети Валентин шефовете разрешиха служителите да доведат и половинките си. Не беше случайно, че до мен седнаха Петя и съпругът й Дончо. Съчувствайки ми, че съм сама, тя направи така, че да седна между тях двамата. Докато тържеството вървеше, забелязах, че Дончо ме гледа странно, няколко пъти дискретно ми намигна, дори веднъж уж случайно ме докосна по бюста, а коляното му все търсеше моето под масата. Макар да бях смутена от явните му намеци, усетих, че мъжкото му желание ме възбужда. Чувствах се като обладана от демони. Използвах момента, че Дончо излезе да пуши на чист въздух, тайно го последвах и въпреки че от много време ги бях отказала, му поисках цигара. Докато чаках да ми я запали, изкусително прокарах език между устните си. Бях пийнала и това ме правеше по-смела. В момента, в който той ми направи комплимент, че изглеждам ослепително и секси, пердето ми падна и не издържах. Скочих на врата му и впих устни в неговите. Дончо не се отдръпна, напротив – обгърна кръста ми с ръце и плътно ме притисна към себе си. Целувката ни продължи не повече от седем секунди. Изведнъж чух едно колективно „Уау!!!“. Рязко се обърнах и срещу себе си видях Петя и няколко колежки – същите, които ми съчувстваха при изневярата на мъжа ми…Мъката на един нещастник: Харесва ми да съм богат, затова стискам зъби и я търпяВече трета година със съпругата ми си играем на семейство, но това е за пред хората. А всъщност толк…Feb 21 2020skafeto.com

Днес точно като Стела забивам поглед в земята, щом срещна Петя. Подложена съм на същото унижение, колегите ме пренебрегват, приятелите странят от мен. Наричат ме развратница, а нея – почтена жена. Много скоро ще напусна работа, защото не мога да търпя ада, който сама си сътворих. Но на тези години е доста трудно да си намеря нова работа. От всичко, което преживях, разбрах едно: ако Бог е сътворил света за 7 дни, аз унищожих своя за 7 секунди.

Илона