Милиардерът Бил Гейтс, съосновател на корпорацията Майкрософт, и съпругата му Мелинда обявиха, че са решили да се разведат след 27-годишен брак, предадоха световните агенции.

„След дълбоки размисли и много усилия по нашата връзка, ние взехме решението да сложим край на нашия брак“, написаха в Туитър отделно двамата съпрузи.

„През последните 27 години ние отгледахме три невероятни деца и изградихме една фондация, която работи по целия свят, за да помогне на всички хора да водят здравословен и продуктивен живот“, се казва още в изявлението.

„Продължаваме да вярваме в тази мисия и ще продължим да нашата работа заедно във фондацията, но вече не вярваме, че можем да вървим напред като двойка в този етап от нашия живот“, се допълва още в текста.

Бил и Мелинда Гейтс молят да се запази правото на лично пространство, на тях двамата и на цялото им семейство сега, когато те навлизат в нов живот.

Миналата година Бил Гейтс, който в миналото беше най-богатият мъж на света, каза, че се оттегля от борда на Майкрософт, за да се фокусира върху филантропията. Гейтс беше начело на Майкрософт до 2000 г. и после постепенно намали ангажимента си в компанията, която съоснова с Пол Алън през 1975 г. Той беше председател на борда до 2014 г., след което остана негов член до 2020 г.

Вижте още:
Бил Гейтс пие фекална вода, за да изпробва нова технология (Видео)Бил Гейтс изпи чаша вода, филтрирана от човешки фекалии, за да покаже технологията, която според нег…Feb 22 2021skafeto.com

Бил Гейтс: До края на 2022 г. трябва да се върнем към нормалнотоСветът трябва да се нормализира до края на 2022 г. благодарение на ваксините срещу COVID-19, прогноз…Mar 25 2021skafeto.com

Бил Гейтс: Само ядрената енергетика ще опази климатаСлънчевата и вятърната енергетика засега не са в състояние да бъдат безпроблемни източници на енерги…Feb 18 2021skafeto.com


loading...