Легендата на Русия в ски-бягането и биатлона Анфиса Резцова направи шокиращи признания за това как е била принудена на направи аборт, когато е била на 23 години. Тогава тя се е подготвяла за Олимпиадата в Калгари през 1988 година, а треньорите й разбрали, че чака дете.

„Настояваха да направя аборт, защото „страната ни се нуждаеше от медали“. Така ми казаха. Бяха категорични, че не трябва да раждам. Изпратиха ме на тренировка 40 км с колело, а после в болницата. Имаше огромен натиск върху мен, но трябва да кажа, че решението го взех сама. Това можеше да е последната ми Олимпиада и затова реших да изчакам с раждането на деца“, разказа Резцова, която има четири дъщери след това.

На Олимпиадата през 1988 година тя печели златен медал в щафетата и сребро в индивидуалната надпревара на 20 км. Резцова има още два олимпийски медала в биатлона – 1992 в спринта и през 1994 щафетата.

Вижте още:
„София 92“ или как Витоша се размина на косъм от Зимната ОлимпиадаСофия на косъм губи домакинството на Зимната Олимпиада през 1992 година. Политическото разделение на…Jan 1 2020skafeto.com


loading...