Ружа Игнатова биткойни

Към днешна дата сочената за „криптокралица“ Ружа Игнатова, която е в неизвесност от две години, разполага с 230 000 биткойна на обща стойност от над 11 милиарда долара. Това сочат съдебни документи, цитирани от сайта Bitcoin.com.

Съдебните документи са подадени от жертви на схемата Onecoin и показват, че Игнатова е получила криптовалутата от член на емирско кралско семейство в Дубай – шейх Сауд, който е син на един от най-богатите хора в Дубай.

Повече от 3 години „криптокралицата“ се укрива и е в неизвестност

Ружа Игнатова основава Onecoin заедно със Себастиан Гринууд и с брат си Константин Игнатов през 2014-а година. Схемата представляваше нещо като мрежа за маркетинг на няколко нива, включваща пакети, които привидно бяха обвързани с блокчейн мрежа. Игнатова твърдеше на своите „клиенти“ и на цялата общественост, че Onecoin ще бъде най-доминиращият крипто актив и в крайна сметка ще бъде „убиецът на биткойна“.

Седалището на компанията е базирано в България, но е регистрирано като офшорна компания в Дубай

В края на 2016 г. стана публично достояние, че проектът никога не е използвал какъвто и да е тип блокчейн технология. През 2017 г. американските правоохранителни органи изпратиха тайна заповед за ареста на Игнатова. Малко по-късно тя изчезна. Себастиан Грийнууд е арестуван през 2018-а годин., а Константин Игнатов през 2019 г. Оттогава продължават и съдебните дела. Американските прокурори твърдят, че „измамата Onecoin е прибрала около 4 милиарда долара от жертви по цял свят“.

Къде е Ружа Игнатова?

Издирваната българка може да се укрива на различни места. Различни доклади през последните години предполагат, че тя може да се намира в региона на ОАЕ, Гърция или Русия. Една от най-тиражираните версии е тази за Дубай, тъй като Обединените арабски емирства и САЩ не споделят споразумение за екстрадиция, уточнява money.bg.

Според изнесените съдебни документи сделката за придобиването на въпросните 230 000 биткойна се е състояла през октомври 2017-а година. Тогава виртуалната валута се търгуваше за около 6 000 долара.

Вижте още:
Лиъм Нийсън ще се снима на яхтата на криптокралицата Ружа Игнатова в СозополХоливудската звезда Лиъм Нийсън пристигна у нас за снимките на голяма кинопродукция. Снощи той кацна…Apr 12 2021skafeto.com

Кейт Уинслет ще играе във филм за Ружа ИгнатоваНосителката на Оскар Кейт Уинслет ще играе във филма за Ружа Игнатова, носещ работното заглавие Fake…Oct 13 2020skafeto.com

Криптокралицата Ружа Игнатова – в Макао, Дубай, София, Атина, Лисабон…Ранният юни 2016 година. Доктор Ружа Игнатова излиза на сцената на Уембли Арена пред хиляди крещящи …Dec 5 2019skafeto.com


loading...