Гергана Стоянова

“На първите снимки в операционната много съжалявах, че нямаше как да заснема сцената отстрани. Един окаян манекен, когото всички наричат Милко, няколко души, наведени над него, бъркат в една дупка в стомаха му, където е поставена купичка с изкуствена кръв. И с много важно изражение говорят едни неща и сменят инструмент след инструмент:Д-р Тасев от „Откраднат живот“ е пред полудяванеСаморазрушение и опустошителни емоции ще превземат лекарите в новите епизоди на „Откраднат живот: Лю…Apr 1 2019skafeto.com

– Да затваряме и да правим спленектомията.
– Аспирирайте!
– Не е стабилна хемодинамично. (В тази сцена Милко е жена.)
– Кърви от хилуса на далака! Клампирай. Терие, сестра.
– Аспирация. Ножица. Приготви шевна лигатура.
Възрастни си играят на лекари. Колко сме щастливи, че не ни се налага да правим това в живота. Изпитвам още по-голям респект към лекарския труд, откакто виждам филмовата му имитация.”
Децата на Гергана Стоянова от "Откраднат живот" мислели, че е секретарка на ЧЕЗ

Така цветно актрисата Гергана Стоянова разказва пред „24 часа“ за снимките на “Откраднат живот”. Тя все още свиква с операционната и терминологията, тъй като е новата анестезиоложка д-р Поли Грънчарова в болница “Света Анастасия” в шестия сезон на медицинския сериал по Нова тв.
Според нея, ако зрителите знаеха колко забавление има по време на снимките и колко професионализъм е заложен във всяко звено по правенето на сериала, щяха да го заобичат още повече.
Пролетният тв сезон се оказа повече от успешен за Стоянова, защото получи покана и от още една телевизия.

Освен ролята в един от най-гледаните български сериали тя ще има и свое предаване в най-новата телевизия – “Българе”.
Сутрешният блок “По-иначе с Гергана” (препратка към едновремешното ѝ предаване за култура “Иначе” по Би Ти Ви) ще е едновременно забавен и информационен. Ще има и съвети как да сме здрави, красиви и успешни. Но няма да има негативни новини и тенденции.
“Ще се опитаме да разрушим стените на традиционното телевизионно студийно поведение. Дано се получи, както си го представяме”, обяснява тя. Стартът на предаването вероятно ще е през април.

Телевизията е в живота на Стоянова от 1996 г. Тогава започва работа в малката частна телевизия “Триада”, където озвучават предавания на Си Ен Ен за кабелните телевизии в страната. Правят и предавания за БНТ с материали на Си Ен Ен. “Ядрото на “Триада” създаде телевизия Би Ти Ви. Тогава никой от нас не мислеше, че тя ще се нареди сред трите големи български телевизии. Срещата със Светлана Василева – първия изпълнителен директор на Би Ти Ви, промени плaновете ми в театъра. Не знам какво трябва да се случи, за да се върна там. Имала съм много предложения, но някак не мога да си представя след цялата динамика на всекидневието си да седна да репетирам 20 дни на маса и 20 дни на сцена, докато излезе нещо, което няма да ми носи пари, а само храна за душата… със съмнително качество”, разказва актрисата.
Децата на Гергана Стоянова от "Откраднат живот" мислели, че е секретарка на ЧЕЗ

След прохождането на Би Ти Ви сега “Българе” е втората телевизия, в чието създаване участва. За нея няма да бъде проблем да съчетава ангажиментите си в сериала и предаването, тъй като “По-иначе с Гергана” ще се излъчва на запис, макар да се снима като на живо, без прекъсване. В момента снимките в сериала са й приоритет и е щастлива, че може да се похвали с такава динамика във всекидневието си.
Стоянова е майка на две деца – 17-годишната Яна и 12-годишния Боян. Дъщеря й заминава да учи в Англия след шести клас, в който й се натрупват изключително разочароващи ситуации и факти, които я атакуват.

“За Коледа направи сама торта за съучениците си. Имаше такива подигравки от тяхна страна, които не искам да споменавам, но знам, че изхвърлила тортата в училищната тоалетна и стояла заключена в банята вкъщи няколко часа. Нямаше никакво значение как я възпитаваме и какви добродетели и стремежи насаждаме в ума ѝ. Видях, че няма обкръжение, в което да расте спокойна, развивайки качествата и способностите си”, разказва тя. Затова намира подходящо място за детето си, макар и далеч от нея. Яна обаче често се прибира – имат ваканции от по 9 дни на всеки месец и половина. Прекарват по-дълго време заедно през юли и август.

“Ходим по изгрев на бургаския бряг поне 20 дни всяко лято”, казва актрисата.
Когато Яна я няма, двамата със сина й Боян ходят на кино, измислят си игри.
“Всяка седмица единият разработва тема, която е интересна за другия. И изнася лекция, подплатена с материали, които е успял да събере. Последните задачи, които ми беше поставил, бяха да разуча цялата история на производителите на “Лего”, да му разкажа за живота на Никола Тесла и за актьора Крис Хемсуърт. Както се сещате, нямам много време да се подготвям добре. А той чете и по моите теми, защото се съмнява (основателно), че ще успея да се задълбоча. И ми прави забележки. На лекцията ми за “Лего” говорих, говорих и по едно време той ми вика: “Нещо за пожара да ми кажеш? М? Пожара във фабриката?” Едва вързах четворка на презентацията”, казва с усмивка актрисата.

Дъщеря й все още не й е казала мнението си за ролята на д-р Поли Грънчарова. А синът й не спестил критиките си.
“Боян ме застреля: “Видях те, засмя се фалшиво и на мен ми стана безинтересно.” Не е много ласкаво, нали? Те въобще.. и двамата си имат свой живот. И аз вкъщи не им обяснявам къде се снимам или озвучавам. Те ме чуват непрекъснато така или иначе и знаят, че това работя”, казва тя.
Не са липсвали и забавни случки, свързани с това, че гласът й звучи на много места.
“Най-много се забавляваме, като ползваме българскaта GPS програма на гугъл с моя глас.

Винаги спорим с нея и я обиждаме. А един ден им правих кекс, децата ми бяха по-малки. Токът спира няколко пъти и накарах Яна да се обади на ЧЕЗ да пита има ли повреда на нашата улица и ще имаме ли ток вечерта. Моят глас в слушалката страшно ги възмути: “Здравейте, това е централата на ЧЕЗ – България.” Боян каза, че явно аз съм секретарката на ЧЕЗ и много добре знам какво става с тока. И ако може, да спра веднага с тези смешки, защото са гладни и си чакат кекса, докато аз си играя на техен гръб. Той беше на 5, а Яна на 9”, разказва през смях Стоянова.

За останалите хора също е странно, когато я видят и чуят. В магазините я гледат втренчено, когато заговори, и “виждам как започват да се напрягат да се сетят къде са чували този глас. А се е случвало точно в този момент да звуча по радиото или телевизията зад гърба им.” Заради ролята й в реклама на прах за пране често я питали дали носи в чантата си течен препарат.
“И, разбира се, за турските сериали много често са ми се обаждали да ме питат какво ще стане нататък”, разказва тя, тъй като озвучава и много филми.

В ученическите години Стоянова се ориентира в друга посока – учи моден текстил. Имала е и периоди, в които се е обличала само с дрехи, които тя е шила. Сега няма време за шиене и е прибрала платовете и машините в стая. Но пък има планове за модна колекция. Идеята е готова, но си чака правилното време, за да се осъществи. “Но тъй като аз ще шия всичко, явно плановете отиват за лятото”, казва тя. Тъй като всекидневието й е натоварено с куп ангажименти, тя има стриктен график както за работата, така и за почивките си. Признава обаче, че се уморява само физически, защото интересните и разнообразни занимания държат психиката й в кондиция.

Ужасно ме е яд, когато трябва да си лягам вечер, а имам нещо много интересно да правя. Измореното ми тяло невинаги може да понесе предизвикателствата на ума. Най-важното, което научих през годините, беше това – не гледай живота отстрани, докато правиш планове. Хвърляй се и опитвай всичко, което те вдъхнови! Няма нещо, което да не можеш да направиш. Намери начина! И го намирам. Аз съм щастлив човек!”, казва Гергана Стоянова.Продуцентът Евтим Милошев: Плаках на сцена със сина ми в „Откраднат живот“Продуцентът Евтим Милошев стои зад най-хитовите сериали в българския тв ефир в момента – медицинскат…Apr 4 2019skafeto.com


loading...