дискова херния

Павел баня е град, който се намира в Южна България в област Стара Загора. Градът, който е национален балнеоложки център, е широко известен с лечебните си минерални води. От седемте естествени сондажни източника бликат минерални води с температура от 50 до 61 градуса. Един от проблемите, които хората лекуват в Павел баня, е дискова херния.

Това е разместването на деформиран междупрешленен диск. Индикатор за такава херния са повтарящи се болки в тялото, най-вече в областта на кръста. При такива болки трябва да се вземат веднага мерки, защото заболяването води до други сериозни усложнения – затруднява се функционирането на сърцето, може да се появят болести като гастрит, ишиас, хроничен бронхит, нарушава се също кръвообращението на мозъка, което пък допринася за развитието на инсулт.

Ето обаче една рецепта от народната медицина, която също може да ви помогне при болките от дискова херния – трябва да си направите компрес с чесън. За целта начукайте 300 грама обелен чесън и го поставете в стъклен буркан с винт. Сипете вътре 150 мл спирт (може също да използвате водка или домашна ракия).

Проф. д-р Борис Бойкинов разби брадат мит: Спрете да давате минерална вода на децата, не им носи никаква ползаОстрият нефрит и детската нефроза са сред най-често срещаните бъбречни заболявания при малките пацие…May 2 2018skafeto.com

Затворете с капачка и оставете сместа за 10 дни, като през това време разклащайте буркана. След това трябва да намажете болното място с лечебната отвара и да поставите върху него парче вълнен плат. След това увийте с шал, за да са загрее мястото и оставете през цялата нощ, докато спите.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Ясно е къде е най-лековитата минерална вода в България (Снимки)България е страна, в която има изключително голям брой минерални извори. Това не само ни дава възмож…Sep 26 2019skafeto.com

 


loading...