народната медицина

Народната медицина определено може много да ни изненада и да ни предложи най-различни лекове за всякакви болежки. И докато някои хора са настроени много скептично към средствата на народната медицина, то едно нейно положително качество със сигурност е неоспоримо – тя не може да ни навреди.

Всяко средство, което народната медицина използва, е дар от природата и в него не се съдържат никакви вредни за организма вещества. Това означава, че дори и някое от природните средства да не ни помогне особено, то поне няма да ни навреди. Защото както добре знаем, приемът на лекарства не е никак полезен за организма и ако успеем да излекуваме една болест, то не е никак трудно да увредим някой друг орган и да си причиним някаква нова.

В този ред на мисли, днес сме решили да ви разкрием ползите от варения лук и какво лекува той.Узрелите на слънце ягоди са изключителен източник на витаминиПовечето от нас обичат адски много ягоди и череши и затова се оказва много трудна задача да ги дочак…May 20 2019skafeto.com

Оказва се, че отварата от лук помага изключително много при повишена кръвна захар. Повишената кръвна захар е опасна за организма, защото трови тялото, причинявайки увреждане на тъканите на сърцето, кръвоносните съдове, очите, бъбреците и нервната система. Разбира се, когато болестта приеме хронична форма, не можем да се отървем от нея, дори и като променим диетата си.

Как се прави отвара от варен лук?
Ще имате нужда от: 3 килограма лук, 250 мл. кипяща вода

Лукът се разпределя на 10 равни части. 250 мл. вода са нужни за всяка една от десетте части лук. Трите килограма лук са общото количество за целия курс. На сутринта нарежете на малки парчета едната част от лука.
Прехвърлете в емайлиран съд и покрийте с вода. Варете около 8-10 минути. Махнете от огъня, оставете отварата да се охлади и след това я прецедете.

Разделете количеството на три равни части. Пийте ги 30 минути преди хранене. Повторете в същата последователност 10 дни. Направете почивка от няколко месеца и отново повторете 10-дневния прием на отвара от варен лук. Нужно е да сте последователни и стриктно да спазвате предписанието от 10-дневен прием на лучената отвара. Бъдете здрави!Лесен, вкусен, че и здравословен – този пролетен сладиш с ягоди наистина е перфектният десертВ съвременната кухня непрекъснато се търси баланс – баланс между вкусното и здравословното, баланс м…May 22 2018skafeto.com


loading...