Андрей Каприн

Специалисти в най-различни области не спират да повтарят, че връзката между доброто здраве и правилното хранене е директна. Наред с избирането на най-добрия хранителен режим, те предупреждават, че има храни, които определено причиняват сериозни заболявания.

Главният онколог на Министерството на здравеопазването на Руската федерация проф. Андрей Каприн обяви най-опасните хранителни продукти и навици на хората, които причиняват рак.Светило в диетологията: Не подценявайте свинската мас! Ето как да извлечем полза от неяЕдин от най-добрите диетолози в България, д-р Митко Ригов, разкри какви са ползите от свинската мас,…Apr 2 2019skafeto.com

Според статистиката на руското здравно министерство, най-податливи на онкологични заболявания са хората от 70 до 79 години, но възрастовата граница няма и от коварното заболяване страдат и умират все повече и повече млади хора, пише zdrave.to. Най-разпространената диагноза сред мъжете е рак на белия дроб, а при жените – рак на гърдата.

Проф. Андрей Каприн разказа как хранителните навици на руснаците провокират развитието на онкологични заболявания все по-често.

Сред най-вредните примери от масата са мазната храна и овкусителите и добавките във фастфуда. Когато те се съчетаят с ниската физическа активност и други вредни навици, ситуацията става критично опасна, обяснява д-р Каприн.

– Мазната храна, разбичните хранителни добавки, особено тези във фастфуда, обилното хранене с червено месо и поглъщането на големи количества алкохол, малко подвижният начин на живот и затлъстяването – това са фактори, които са абсолютно канцерогенни, подчерта онкологът.

Каприн отбеляза специално, че пушенето повишава риска от рак от 30 до 50 пъти. И то не само риска от рак на белите дробове, а и на други органи.

Специалистът посочи, че учените по цял свят извършват изследвания в търсенето на връзка между това, с което се храним и болестите, които ни мъчат. Вече е известно, че рискът от развитието на рак на червата намалява значително, ако се намали употребата на месни полуфабрикати и се разнообрази менюто с повече зеленчуци.

А ежедневната употреба на лук и чесън, например значително понижава риска от онкологични заболявания.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Руско светило в кардиологията назова най-ефективния начин за защита от инфаркт и сърдечни болести!Руският учен, академик и доктор по медицина Юрий Беленков назова кой е най-ефективният начин за защи…Oct 5 2018skafeto.com


loading...