Огромна кошница плодове, бяло и червено вино, красив букет, книги и парична сума подари кметът на община „Марица“ Димитър Иванов на Цветана Гуджева от с. Труд за 100-годишния й юбилей на 23-ти юни.
„Твоят празник е събитие за община „Марица“ – ти си един от хората, с които се гордеем. Нека да си свежа като този букет цветя и още дълги години да се радваш на близките си и да гледаш внуци и правнуци!“, пожела кметът на баба Цветана.
Той я зарадва и с томчета за любимата й баба Ванга.
„Разбрах, че много уважаваш и обичаш баба Ванга, затова съм ти избрал две книги за нея.“, каза Димитър Иванов.Тайните на Япония – ето какво стои в основата на дългия, спокойния и щастливия живот на столетницитеЯпонска притча разказва следното:
В малко японско градче една жена била на смъртно легло. Изведнъж т…
Apr 26 2018skafeto.com

Кметът на с. Труд Красимир Минков, който също бе гост на празника, подари на рожденичката кошница с плодове, букет и икона на Света Богородица.
Баба Цветана се похвали, че няма никакви болежки, а в болница е стъпвала само веднъж в живота си – за профилактичен преглед. Кръвното й налягане е като на космонавт – 120 на 80.
„Започнах да печеля пари още на 5 години – помагах при отглеждането на буби в селската църква.“, разказа столетничката.
Когато получила възнаграждението за труда си, тя била изключително развълнувана, защото за пръв път виждала толкова пари накуп.

Баба Цветана спазва стриктно Коледните и Великденските пости, както и тези в сряда и събота. Помни имената и рождените дати на всичките си близки. Позитивната нагласа и вярата в Бога са нещата, които винаги са й помагали да преодолява и най-трудните предизвикателства в живота.
„Чест е за мен, че бях гост на този специален празник. Нека ти пожелая да се радваш на здраве, бодрост, сила на духа и догодина пак да ни събереш за рождения си ден!“, пожела на изпроводяк кметът на община „Марица“ Димитър Иванов на баба Цветана.
Източник marica.bgСтолетникът от пловдивското село Бенковски дядо Георги: Казаха ми да пия хапчета за сърцето, аз обаче хапнах една тенекия медСтолетникът от пловдивското село Бенковски дядо Георги е един от най-възрастните българи, а причина …Apr 12 2018skafeto.com


loading...