За съжаление, времето, когато пилетата безразборно се разхождаха около градината и се хранеха със зърно и зелена трева, свършиха. Сега птичето месо идва при нас от огромни птицеферми, където пилетата и пуйките се хранят със смесени фуражи и солидно количество хормони. И ако птиците са болни, те, като хората, се лекуват с всички видове антибиотици, които остават в тялото поне за 7-10 дни след прилагането.
Но производителят разбере, че на пилето може и да не му остава много време, решава да го пласира по-бързо на пазара, за да няма големи загуби, а ние какво ядем това е друг въпрос. Разбира се, да се изчисти месото от хормони и лекарства на 100% няма как да се случи, но все пак може да опитаме да премахнем повечето от токсините и отровите в него.
Безценно: Как да пречистите пилето от хормоните, които съдържа, преди да го сготвите (СНИМКИ)Вижте как ни обират в големите вериги! Измамата лъснаНаскоро гръмна поредната скандална новина, че ние, българите, макар и сред по-бедните държави в Евро…Oct 28 2017skafeto.com

Как да се пречистим пилето от антибиотици и хормони
Метод номер 1
Сварете пилето и изхвърлете бульона. Повярвайте ни, ако пилето не е отглеждано от вас или вашите роднини на правилна диета, няма защо да се възползвате от този бульон. В най-добрия случай той просто ще навреди на организма ви.
Метод номер 2
Не готвeте цялото пиле! Отстранете внимателно бъбреците и черния дроб, в които се натрупват повечето токсини. Отстранете пилешката кожа, след което можете да започнете готвенето.
Безценно: Как да пречистите пилето от хормоните, които съдържа, преди да го сготвите (СНИМКИ)

Метод номер 3
Пригответе следния разтвор: 1 литър чиста вода, вземете 2 супени лъжици сол и сок от половин лимон. Накиснете пилето в получената течност в продължение на поне 2 часа. След това изцедете старата вода, сипете нова и отново накиснете за 2 часа. Също така месото може да се накисва в минерална вода.
Този метод не само намалява съдържанието на антибиотици и хормони в месото до минимум, но също така омекотява пилешкото месо. След дълго накисване може безопасно да пристъпите към подготовка на пилешкото. Не забравяйте да споделите тази полезна статия с приятелите си, те също трябва да знаят как да се защитят!
Източник zajenata.bgИзлезе списък на долнопробните добавки, с които големите вериги тровят здравето ниРазликата в качеството на храните в Западна и Източна Европа е толкова съществена, че проблемът в то…Mar 12 2017skafeto.com


loading...