кръвно

Високото кръвно налягане измъчва стотици хиляди българи и се превръща във все по-сериозен проблем и в световен план. Веднъж установена, хипертонията изисква почти във всички случаи доживотно медикаментозно лечение. Ето обаче кои са най-новите граници на нормалното и рисковото кръвно.Как да си измерим кръвното налягане без апаратПовишените стойности на кръвното налягане са едно от най-разпространените заболявания в света. Въпре…Apr 11 2019skafeto.com

Световната здравна организация (СЗО) промени отново и актуализира нормативите за здравословното кръвно налягане на хората, съобщава European Heart Journal.
„Тихият убиец“ наричат високото кръвно, от което страда почти всеки трети човек, пише zdrave.to. Повишаването на кръвното налягане е реакция на организма, която се опитва да го приспособи към физическите и емоционалните натоварвания, към магнитните бури, към промените на времето.

Продължителното психоемоционално напрежение и потиснатите емоции водят до повишаване на кръвното налягане, а впоследствие до хипертония, инфаркт или инсулт.
Според новите изисквания на СЗО горните граници на нормалното кръвно налягане съгласно актуализираните параметри са 130 на 80 mmHg.
Припомня се, че преди специалистите са съветвали да се предприемат мерки за понижаване на кръвното при показания 140 на 90 mmHg. Сега те са променени в посока надолу.

За хора, които са по-млади от 65 години ориентир за горната граница на кръвното трябва да е диапазонът от 120 до 129 mmHg. За пациенти над 65 години значението на този показател не бива да превишава 139 mmHg.
„Независимо от заболяванията и степента на риска долната граница на кръвното налягане трябва да остава в рамките на 80 mmHg„, заявиха кардиолози, цитирани от European Heart Journal.

От Световната здравна организация предупреждават, че нарушенията в работата на сърдечно-съдовата система ще станат причина за смъртта на повече от 1 милиард души.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Откриха нов начин за лекуване на високото кръвноХипертонията е един от най-сериозните здравословни проблеми на съвремието ни. Въпреки усилията на уч…Apr 23 2019skafeto.com


loading...