показателите на кръвното

Разликите в показателите на кръвното налягане на дясната и лявата ръка са открити преди около 50 години.8 ефикасни начина за понижаване на кръвното само за 10 минутиВисокото кръвно налягане е проблем на милиони по света. Лошата новина е, че възрастовата граница на …May 13 2019skafeto.com

За да се разбере как индексите на налягането при различните ръце обикновено се различават , учените проведоха проучване, включващо 610 души, пише zdrave.to. Кръвното налягане се измерва с помощта на осцилометрични монитори, които се калибрират според стандартния живачен уред поне веднъж на всеки шест месеца.

При първата половина от пациентите, налягането се измерва последователно, като се започва от дясната ръка, а в останалите – едновременно с двете ръце.

Оказало се, че средните абсолютни индекси на разликата в систолното и диастолното налягане при различните ръце са 10,5 и 7,6 mm Hg. Чл. съответно. Повече от половината от участниците в експеримента измерили налягането в дясната си ръка като по-високо, отколкото на лявата ръка; останалите имали обратната картина – по-високите числа идвали при измерванията от лявата ръка.

Според резултатите от експеримента учените отбелязват, че при 53% от пациентите налягането на дясната и лявата ръка е различно от 10 mm Hg. Чл. и повече, а при 19% от пациентите разликата е 20 mm Hg. Чл.
Съобщава се, че в процеса на наблюдение на налягането пациентът или неговият лекар трябва постоянно да измерват налягането от една и съща ръка.

Също така, не забравяйте, че показателите на кръвното налягане могат да варират значително при различните ръце, така че от време на време лекарите препоръчват да се правят измервания както от дясната, така и от лявата ръка, за да се получи представа за цялостната картина.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Важно за всички: Обявиха най-новите параметри на нормалното кръвноВисокото кръвно налягане измъчва стотици хиляди българи и се превръща във все по-сериозен проблем и …Apr 26 2019skafeto.com


loading...