здравето на жените

Здравето на жените, а и на мъжете, е една от водещите теми в световен мащаб. Разбира се, когато става дума за такава значима тема, мненията на експертите са сред най-уважаваните. Редица продукти оказват влияние върху здравословното ни състояние и по тази причина те се изследват подробно от учените. Сланината е продукт, който у нас е на голяма почит както от мъже, така и от жени.

Сланината е една от най-противоречивите храни по отношение на ползите или вредите за организма, пишат от jenata.blitz.bg. Има много мнения на експерти за ефекта на сланината върху здравето и доказването му както като положителен, така и като отрицателен. Най-често интерес предизвиква въпросът как сланината влияе на женското тяло и ако тя наистина е полезни – с какво точно.

Датският учен и професор по медицина Уфе Равнсков в своето изследване „Митове за холестерола“ доказва, че вредата от сланината наистина е мит, а за организма, в частност за женския, този продукт е от голяма полза. Разбира се, става въпрос за малки порции и не за присъствие в ежедневната диета. Сланината също е вредна, подобно на други мазнини, но само в случай на изключително нескромна консумация на този наистина вкусен продукт.

Не е истина колко полезна е дъвката! Бори излишните килограми и…
Арахидоновата киселина е най-полезният компонент на сланината за жените. Тази ненаситена мазнина има положителен ефект върху функционирането на женското тяло като цяло и между другото е много дефицитна. Арахидоновата киселина премахва токсините от тялото, повишава имунитета (сланина с чесън – универсалната превенция на настинките), подобрява метаболизма и насърчава работата на мозъка.

Освен това, малки порции сланина нормализират функцията на храносмилателния тракт и облекчават типичните храносмилателни проблеми. Сланината се счита за отличен източник на полезни вещества за кожата и косата. Холинът и ретинолът, които са част от продукта, помагат на кожата да поддържа свежест и също така придава на косата естествен блясък.

Редица витамини, влизащи в състава на обикновената свинска сланина, задължително присъстват в женските шампоани, така че няма съмнение за ползите от тях. Между другото, сланината може не само да яде, но и да се правят маски от нея или да се смазва косата. Това също дава отличен резултат.

„Диетата на Буда“ или 6 правила от най-стария и доказан метод за отслабване
Сланината е много полезна и за жени, които ще раждат скоро. Тя е отличен източник на калории за бременни жени, а също така спомага за попълване на необходимия запас от мазнини, което е естествен процес по време на бременност.

Между другото, с помощта на сланината може да отслабнете, колкото и парадоксално да звучи това. 20-30 грама от продукта няма да навредят на фигурата, но ще създадат усещане за ситост и ще бъде по-лесно за една жена да спазва диета за отслабване. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Ракия с лук и сланина – враг №1 на грипа, старостта и куп опасни болестиЗимното меню на българина в последните поне 500 години обикновено включва 3 храни, чиято полза доско…Nov 25 2019skafeto.comЗапочнах да ям по 2 парчета сланина всяка сутрин на гладно. Ефектът ме остави без думиДиетите са метод, който всеки от нас в някакъв момент от живота си е опитвал, за да влезе във форма …Dec 21 2017skafeto.com


loading...